Duitse Algemeine XX stahlhelm

€ 2.000,00
Ophalen of Verzenden
81010sinds 6 apr. '24, 21:30
Deel via
of

Kenmerken

SoortLandmacht
TypeHelm of Baret
GebiedDuitsland

Beschrijving

Commercieel gefabriceerde zogenaamd ‘Austrian style’ zwart gelakte Algemeine SS helm. Ook wel commercial droopbill genoemd.
Hersteller ‘PDD’ wat staat voor Paul Diener Dresden. Verder gemarkeerd met DRP =Deutsches Reichs Patent.
Hoewel deze helm qua uiterlijk behoorlijk lijkt op de M18 uit de Grote Oorlog, is hij gemakkelijk te onderscheiden door een RZM-eigendomsstempel of Reichszeugmeisterei aan de binnenkant van de rok. De Reichszeugmeisterei of het Ministerie van Landsverordeningen werd door de SS speciaal opgericht om hun kampbewakers en ander personeel binnen de organisatie te bevoorraden.

Op de helmen die in de jaren dertig door de SS werden gebruikt, werden verschillende insingia aangebracht. Toen de SS aanvankelijk de zwarte helm begon te dragen, ontbrak deze aan enige onderscheidende markeringen. Er zijn een paar gevallen waarin een eenvoudige witte swastika-hand op de zijkant van de helm is weergegeven, maar normaal gesproken was de helm onopgesmukt.

Uniek vroege helm perfect om het zwarte algemeine uniform of het vroege XX bruinhemd compleet te maken (in plaats van de onbetaalbare Kepie/ski mutze.
Vraagprijs €2000 of bieden vanaf €1750

Ik ben nog maar kort actief op MP en vandaar nog geen recencies maar deze adv is 100% betrouwbaar.
Naast verzenden kan het item danook evt opgehaald worden in Arnhem of worden afgesproken op een beurs.
Advertentienummer: m2101366848