WWI/WW1 M17 Stahlhelm W66 - US 165th Infantry bring back

Gereserveerd
Ophalen
44212sinds 14 mei. '24, 15:17
Deel via
of

Kenmerken

SoortLandmacht
TypeHelm of Baret
GebiedDuitsland

Beschrijving

Destijds gekocht bij een Amerikaanse militaria handelaar.

Een model M17 Stahlhelm die door Luitenant Paul Howe van het US 165e Infanterie Regiment (69th New York Regiment) in Juli 1918 als aandenken meegenomen is. Zijn naam en functie staan duidelijk aan de binnenzijde van de helm. De familie van Paul Howe heeft andere spullen die relateren aan WW1 aan een lokaal museum in Pensylvania gegeven => de foto met de dogtags is van het museum en enkel als illustratie in deze advertentie om te tonen dat hij wel degelijk een echt persoon is geweest.

Op twee plekken in de helm is ook nog de naam van de Duitse soldaat te vinden: Nowack => in de foto's heb ik dat even met geel aangegeven.

De conditie van de helm is nog zeer goed. Ik denk zelf dat Paul Howe of zijn familie de helm aan de buitenzijde heeft voorzien van een laklaag, aangezien de typerende patina van een 100 jaar oude helm hier ontbreekt en er op een paar plekken lakdruppels te zien zijn. Daardoor krijgt de buitenkant een wat "egale" uitstraling. Aan de binnenzijde is de typische slijtage en patina van een 100 jaar oude helm wel duidelijk te zien.

Het leer van de chinstrap en de liner ziet er nog bijzonder goed uit voor de leeftijd. Bij de aankoop werd verteld dat alles nog origineel is. De helm is goed onderhouden door Howe (gelet op de resten leervet die op de kinband te zien zijn), dus het kan zo zijn.

In elk geval is de helm zelf een origineel met een mooie historie. En van een wat minder vaak voorkomende maker: W = Hermann Weissenburger

Ophalen tegen handje contantje of als u in de buurt woont kan ik hem ook langsbrengen.
Advertentienummer: m2114991916