Warres Otima Port: 1992 Colheita & 10 Years Old Tawny -

€ 1,00
00sinds 16 mei. '25, 13:46
Deel via
of

Beschrijving



LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen afwijken van de nummers op uw fles(sen).
1992 Warre's Otima Colheita Tawny Port 1 x 0,50L
Warre's Otima 10 jaar oude tawny port 1 x 0,50L
2 flessen
Portwijn
BESCHRIJVING
Warre's werd opgericht in 1670 en is het eerste en oudste Britse portbedrijf dat in Portugal werd opgericht. Tegen het einde van de 18e eeuw was Warre's een van de leidende portbedrijven geworden, met 2.937 pijpen die in 1791 werden verscheept, 10% van het totaal dat door 21 bedrijven in dat jaar werd verkocht. De naam Warre's is synoniem met de geschiedenis van de Britten in Porto. Warre's is nog steeds beroemd om zijn Vintage Ports, een reputatie die begon met zijn zeer fijne Vintages van eind negentiende en begin twintigste eeuw. Deze erfenis heeft standgehouden tot in de 21e eeuw met de uitstekende Vintage Ports van 2000, 2007, 2011 en 2016. De Warre's Vintage Port van 2016 werd bekroond met de 14e plek in de prestigieuze Top 100 Wines of 2018 van The Wine Spectator, de hoogst gerangschikte Portugese wijn. Tegenwoordig haalt Warre's zijn druiven uit de prachtige Quinta da Cavadinha in de Pinhão-vallei, evenals Quinta do Retiro, Quinta da Telhada, Quinta do Alvito en Quinta das Netas. De kenmerkende stijl van Warre is bloemig, fris en elegant en weerspiegelt de bijzondere kenmerken van deze hoger gelegen wijngaarden.
WIJNMAKER: Charles Symington.
1992 Warre's Otima Colheita Tawny Port 1 x 0,50L
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
93 punten, Wine Spectator
93 punten, Wijnliefhebber
Wijnvariëteiten: Traditionele variëteiten uit de Douro-regio.
VINIFICATIE
„Colheita“ is het Portugese woord voor oogst en een Colheita Port is dus een wijn uit één jaargang en — specifiek — een gerijpte tawny port, uitsluitend gerijpt in hout. Deze wijnen vertonen enige gelijkenis met Warre’s Otima 10 en 20 jaar oud (beide stijlen zijn oude tawnies), maar als wijnen uit één oogst weerspiegelen Colheita Ports op een onderscheidende manier de individuele kenmerken van één jaar. Omgekeerd worden gerijpte tawnies met een leeftijdsaanduiding gemengd om een consistente huisstijl uit te drukken met weinig of geen variatie in de loop van de tijd. 1992 was een van de droogste winters ooit gemeten, maar dankzij zware regenbuien in begin augustus en een zomer die niet overmatig heet was, leverden de wijnstokken druiven in zeer goede conditie op met evenwichtige rijpingen en een goede kleur.
PROEFNOTITIES
Aantrekkelijke kastanjebruine kern met een oranjebruine rand. Subtile aroma's van kamperfoelie, boterzand en marsepein, en delicate hints van honing en walnoten. De wijn is zijdeachtig zacht op de tong, met citrus, zoete sinaasappelnoten die de romige textuur aanvullen met een knapperige frisheid. Zachte karamelsmaken combineren met sporen van kweepeer, en de lange nasmaak hint naar zwarte thee en witte peper.
PORTIE
Dit is een exclusief houtgerijpte Port en is klaar om te worden genoten zodra het gebotteld is. De wijn wordt idealiter licht gekoeld geserveerd om ervan op zijn best te genieten. Warre’s Otima Colheita Ports vormen een uitstekende aanvulling bij diverse zoete desserts en zijn even plezierig om gewoon zo te proeven. Na opening blijft de wijn tot een maand goed. Serveer op een temperatuur tussen 14°C en 16°C.
Warre's Otima 10 jaar oude tawny Port 1 x 0,50L
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
93 punten, Robert Parker
93 punten, Wine Spectator
92 punten, wijn- en gedistilleerdmagazine
92 punten, Vinum Magazine
92 punten, Bob Campbell
91 punten, Wijnliefhebber
18 Punten, Decanteer
90 punten, Falstaff
89 punten, Tom Cannavan
17 punten, goede keuze, Vinho Grandes Escolhas
17 Punten, Wijnmagazine
16,5 punten, Jancis Robinson
Goudmedaille, Decanter World Wine Awards
Gouden Medaille, Berlijnse Wijn Trofee
Wijnvariëteiten: Traditionele variëteiten uit de Douro-regio.
VINIFICATIE
Warre's OTIMA 10 jaar oud ondergaat fermentatie met natuurlijke gist bij een temperatuur tussen 24 en 28ºC. Zodra de most de gewenste zoetheidsgraad heeft bereikt (meestal binnen 48 uur), vindt de versterking plaats met druivenbrander bij 77% v/v (over het algemeen 80% must / 20% brandewijn).
Gelei Tawny Ports zijn gemengde, hoogwaardige wijnen die gedurende lange tijd in hout rijpen, waardoor ze geleidelijk de dieprode kleur van jeugdigheid verliezen en de amber-gouden tawny-kleuren krijgen waarnaar ze vernoemd zijn. Na elke oogst in de Douro-vallei selecteert de wijnmaker enkele van de fijnste wijnen met het potentieel voor langdurige veroudering in de wijnkelders, bekend als lodges, en bestempelt ze als Old Tawny Port met een leeftijdsaanduiding. Warre’s biedt twee dergelijke wijnen, de Otima 10-Year-Old en de Otima 20-Year-Old Tawnies. Terwijl de wijnen rijpen in gerijpte eiken vaten van 600 liter, worden ze voortdurend geproefd om hun voortgang te controleren, en bij het bepalen van de uiteindelijke blend voor botteling, put de meester-blender uit wijnen van verschillende oogsten, die samenkomen om een consistente huisstijl te behouden die in de loop van de tijd onveranderd blijft. De leeftijdsindicatie op het etiket verwijst daarom naar de gemiddelde leeftijd van de samenstellende wijnen. De kunst van het mengen om consistentie in kwaliteit en stijl te garanderen, is een verfijnde vaardigheid die is opgebouwd en verfijnd door generaties ervaring.
PROEFNOTITIES
Rijk tawny van kleur, met een uitstekende neus van noten en hints van rijp fruit. In de mond licht en delicaat, prachtig afgerond, met hints van gedroogd fruit en een lange elegante afdronk.
Warre's Otima 10 Year-Old-Tawny balanceert de vrijgevigheid van verse, jonge vruchten met de verfijning en elegantie die een decennium in gerijpt hout aan de wijnen toevoegt. De Port voelt intensiteit, waarbij fruitige kracht wordt gecombineerd met de verleidelijke zachtheid en verfijning van de houtlagering.
PORTIE
Vereist geen decanteren. De wijn is klaar om te drinken zodra deze gebotteld is, maar behoudt zijn kwaliteit in de fles. Serveer licht gekoeld of op kamertemperatuur. Prachtig met kaas, noten of gedroogd fruit na een maaltijd of gewoon op zichzelf. Serveer bij een temperatuur tussen 15ºC en 16ºC.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Advertentienummer: a1513958546