20 years old Tawny Port: Kopke, Cálem & Contemporal - Douro

€ 1,00
00sinds 16 mei. '25, 13:47
Deel via
of

Beschrijving



LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen afwijken van de nummers op uw fles(sen).
Kopke 20 jaar oude port 1 x 0,75L
Cálem 20 jaar oude port 1 x 0,75L
Contemporal 20 Jaar Oude Port 1 x 0,75L
3 flessen
Kopke 20 Jaar Oude Port 1 x 0,75L
BESCHRIJVING
In 1636 vond er een reis plaats tussen Hamburg en Portugal die de basis zou blijken te zijn van een lang verhaal: Nicolau Köpke arriveerde in zijn nieuwe land als consul-generaal van de Hanzesteden. Twee jaar later, in 1638, signeerde hij de eerste flessen wijn die naar Noord-Europa werden gestuurd.
De aankoop van een boerderij in Douro, in 1781, markeert de overgang van een inkoopbedrijf naar een grote wijnproducent. Portwijnen worden steeds belangrijker in het bedrijf en worden snel de hoofdactiviteit. Nicolau Kopke & Co. wordt een voorbeeld van innovatie, waarbij wijnproductie en handel in hetzelfde bedrijf worden geïntegreerd.
In 1841 nam het bedrijf de naam C. N. Kopke aan, een naam die tot op de dag van vandaag voortduurt.
In de komende eeuwen zal Kopke ernaar streven om het erfgoed, dat met passie door de generaties heen is opgebouwd, in ere te houden.
WIJNMAKER: Carlos Alves.
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
94 punten, Wine Spectator
94 punten, Decanter World Wine Awards
94 punten, Internationale Wijn Uitdaging
93 punten, Wijnliefhebber
92 punten, Robert Parker
94 punten, Wine & Spirits Magazine
92 punten, Internationale wijn- en sterke drankcompetitie
Grote Gouden Medaille, Mundus Vini
Gouden Medaille, Berlijnse Wijn Trofee
Wijnsoorten: Traditionele Douro-druivensoorten.
VINIFICATIE
Met de hand geplukt op het optimale moment, worden de druiven vervolgens ontsteeld, geperst en omgezet in wijn door middel van een zorgvuldig maceratieproces om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constante omroer tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste graad van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit moment wordt er druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt door wijnen van verschillende oogsten te mengen om het scala aan sensorische kwaliteiten te bereiken die typisch zijn voor deze oudere tawny Portwijnen. Deze wijnen hebben elk in eiken vaten gerijpt voor verschillende perioden, waarbij de gemiddelde leeftijd van alle wijnen in de blend de leeftijd op het etiket bepaalt. De resulterende blend drukt de kenmerken uit die door de rijping in hout zijn gegeven.
PROEFNOTITIES
Een delicate oranje-groene kleur. De prachtige geur is een complexe samensmelting van gedroogd fruit, specerij en tonen van fijn hout. Op de tong zijn de smaken rijk en geconcentreerd, met een lange en fluweelachtige afdronk.
PORTIE
Onweerstaanbaar met een voorgerecht van foie gras met aubergine en walnoten. Een geweldige keuze voor een eindeloze reeks desserts, zoals toffee brownies, chocolade en pistache pavé, of crostini van walnoten met chèvre. Het beste geserveerd bij een temperatuur tussen 12 en 14 °C.
Cálem 20 Jaar Oude Port 1 x 0,75L
BESCHRIJVING
Sommige van zijn tijdgenoten hebben António Alves Cálem misschien aangezien voor een onvermoeibare avonturier, maar het was ondernemerschap dat zijn passie aanstak. Toen hij in 1859 Porto Cálem oprichtte, richtte hij zijn zinnen op het oversteken van de Atlantische Oceaan en het exporteren naar Brazilië. Dit in een tijd waarin Port doorgaans naar de Britse Eilanden en andere Europese markten werd verscheept. Bewezen paden waren niet voor Cálem. Toen hij uiteindelijk koers richting Brazilië zette, werden zijn eerste transacties gedaan in exotische houtsoorten. Nogmaals, dit had gemakkelijk verkeerd ingeschat kunnen worden als een gedurfde beslissing, terwijl het in feite een weloverwogen risico was dat leidde tot een zeer succesvolle zakelijke relatie.
In 1965 had de reputatie van Porto Calém voor onbevreesdheid en vastberadenheid de wereld rondgemaakt via zijn schepen en bemanningen. Het was tijd dat het imago van het bedrijf dat weerspiegelde. Zo werd de iconische karveel die werd geladen met vaten Port geboren, die sindsdien elke Calém-fles siert.
De visie van een groot man heeft de neiging om de mensen om hem heen te inspireren, en dat deed ook de droom van António Alves Calém — voor elke toekomstige generatie van de familie. Ook in 1965 neemt António Alves Calém Júnior de leiding over en wordt officieel de zakenpartner en opvolger van zijn vader.
De generaties die volgden werkten onvermoeibaar om wereldwijde erkenning te garanderen. Hierbij verzamelde het merk talloze onderscheidingen voor elegantie, karakter en kwaliteit in zijn wijnen. Een eeuw en een halve in zijn reis, vertegenwoordigt Porto Cálem werkelijk de wijnwereld die zijn oprichter voor ogen had.
Wanneer je Porto Cálem aanbiedt, proost je op de traditie van uitmuntendheid.
WIJNMAKER: Carlos Alves.
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
95-97 punten, Decanter Magazine
95 punten, gouden medaille, International Wine Challenge
94 punten, Decanter World Wine Awards
92 punten, Internationale wijn- en sterke drankcompetitie
90 punten, Robert Parker
90 punten, Tom Cannavan
18 punten, Jancis Robinson
18 punten, Vinho Grandes Escolhas
Wijnsoorten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz & Sousão.
VINIFICATIE
Met de hand geplukt op het optimale moment, worden de druiven vervolgens ontsteeld, geperst en omgezet in wijn door middel van een zorgvuldig maceratieproces om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constante omroer tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste graad van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit moment wordt er druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt door wijnen van verschillende oogsten te mengen om het scala aan sensorische kwaliteiten te bereiken die typisch zijn voor deze oudere tawny Portwijnen. Deze wijnen hebben elk in eiken vaten gerijpt voor verschillende perioden, waarbij de gemiddelde leeftijd van alle wijnen in de blend de leeftijd op het etiket bepaalt. De resulterende blend drukt de kenmerken uit die door de rijping in hout zijn gegeven.
PROEFNOTITIES
Bruine kleur, met groene tinten. Geconcentreerde en weelderige neus, met dominante aroma's van hout, tonen van honing en delicate hints van kruiden. In de mond toont het een uitstekende structuur, met stevige en gepolijste tannines. Gladde textuur, verleidelijke zoetheid en een lange, kruidige afdronk.
PORTIE
Licht gekoeld geserveerd is het de ideale keuze voor voorgerechten zoals sterke kaas en paté. De fluweelzachte textuur en unieke aroma's passen opmerkelijk goed bij hoofdgerechten met gedroogd fruit. Onweerstaanbaar bij een voorgerecht van foie gras met aubergine en walnoten. Het beste geserveerd bij een temperatuur tussen 14 en 16°C.
Contemporal 20 jaar oude port 1 x 0,75L
Flessen gedaan door Quinta en Wijngaarden Bottelaars (Taylor’s, Croft & Fonseca)
WIJNMAKER: David Guimaraens.
PRIJZEN/AANBEVELINGEN
17 punten, Vinho Grandes Escolhas
Gouden Medaille, Wijnen van de Portugal Uitdaging
Gouden Medaille, Gouden Druif
Wijnvariëteiten: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz & Tinta Barroca.
VINIFICATIE
Fermentatie in roestvrijstalen tanks of molens. Het stoppen van de alcoholische fermentatie met de toevoeging van wijngeest. Rijping in houten vaten van ongeveer 600 liter.
PROEFNOTITIES
Amberkleur. Wijn met elegante tannines, soepel op de tong, met structuur en een persistente smaak in de afdronk. Rijke en elegante neus, met fijne aroma's van fruit, noten, chocolade en vijgen.
PORTIE
Ideaal bij op eieren gebaseerde desserts en kazen. Het beste geserveerd op een temperatuur van 18°C.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Advertentienummer: a1513959975