2023 x3 Quinta do Vallado Reserva Branco, 2014 Zom

€ 1,00
00sinds 23 mei. '25, 13:09
Deel via
of

Beschrijving



Vallado Reserva Douro Wit 2023
Aroma: Mineralen met het fruit goed gecombineerd met de rokerigheid van het hout.
Smaak: Uitstekend lichaam en zuurgraad, complex, citrusachtig en met een zeer lange afdronk.
Vinificatie: fermentatie in Franse eikenhouten vaten van 500 liter met acaciahouten deksels: 20% nieuwe vaten, de rest in tweede en derde jaar vaten.
Rassen: Rabigato, Gouveio en Arinto.
Stage: Bleef 7 dagen in eikenhouten vat.
maanden, regelmatig ondergaan van de batoeage-operatie.
Verpakkingsdatum: mei 2023
Driekoningen: Francisco Olazabal & Francisco Ferreira
Alcohol: 13%
ZOM RESERVA TINTO 2021
PRODUCENT
Van Zeller Wine Collection S.A.
Enoloog
Álvaro Van Zeller
Classificatie
DOC Douro
CASTAS
Touriga Nacional, Touriga Franca & pequena.
VINDIMA
Handleiding | 2021
FERMENTATIE
8 dagen
Stage
15 maanden | Franse eikenhouten vaten, nieuw en gebruikt
ALCOHOL
13,9 %
CAPACITEIT
75cl
Douro, Portugal
Het wijnjaar 2020/2021 kenmerkte zich door enkele schommelingen in de waarden van de temperatuur en de jaarlijkse neerslag in vergelijking met het historische gemiddelde van een normaal en droog jaar. De afwezigheid van neerslag gedurende de hele maand maart en de milde temperaturen die tijdens het voorjaars/zomerseizoen werden geregistreerd, creëerden goede omstandigheden voor de ontwikkeling van enkele ziekten in de wijngaarden. De oogst begon eind augustus en eindigde eind september. Samenvattend kan worden geconcludeerd dat 2021 een jaar is van iets hogere productiviteit dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar, met een lange, frisse en regenachtige oogst (vooral vanaf de tweede helft van september). De mosten zijn van goede kwaliteit, frisser, en iets minder alcoholisch, wat de kenmerken van de wijnen bevorderd om jong te consumeren.
VINIFICAÇÃO
De druiven zijn op 24 augustus handmatig geoogst en in dozen van 20 kg naar de kelder vervoerd. Bij aankomst zijn ze gekoeld in een koelkamer en de volgende dag geperst en ontsteeld met een korte maceratie in een pneumatische pers. De resulterende most is gefermenteerd in een RVS tank met een gecontroleerde temperatuur en heeft 11 dagen geduurd om de fermentatie bij lage temperatuur te voltooien. Daarna bleef de wijn in RVS tank tot maart van het volgende jaar, een periode waarin hij stabiliseerde en vergistte voordat hij werd gebotteld.
TOETSNOTITIES
Intense rubijnkleur. Met een intense en complexe aromatiek, wilde rode vruchten, met zachte balsamische tonen en nuances van specerijen. In de mond heeft het een vol lichaam en goed gebalanceerde tannines, intense fruittonen met een complexe en langdurige afdronk.
HARMONISATIE
Ideaal om te combineren met vleesgerechten, zoals gegrild rood vlees, maar aangezien het een vrij gastronomische wijn is, kan het ook begeleidend zijn bij witvleesgerechten of in de oven gebakken vis.
opslag
Ready to consume. Benefits from a bottle aging between 2 to 5 years. It is recommended to store in a cool place, at a constant temperature (ideal storage temperature 12°C), away from light, and in a horizontal position.
ZOM GARRAFEIRA 2014
Producent
Van Zeller Wine Collection, S.A.

Enoloog
Álvaro Van Zeller

CLASSIFICATIE
DOC Douro

CASTAS
Touriga Nacional, Touriga Franca & Vinhas Velhas

VINDIMA
Handleiding | 2014

Stage
50% van de batch rijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten, terwijl de overige 50% rijpt in nieuwe vaten gedurende 24 maanden.

ALCOHOL
13,5%

CAPACITEIT
75cl

Het jaar 2014 was een jaar met een lage productie, niet alleen vanwege enkele ziekten tijdens de vegetatieve cyclus, maar ook vanwege de zwakke vruchtzetting. Vanwege het opgehoopte water in de bodem tijdens de winter en lente, was er een voortgang in de vegetatieve cyclus, en als het niet voor de constante regen tijdens de oogst was geweest, zou het een geweldig jaar zijn geweest in dit decennium. Voor degenen die vroeg konden oogsten, was het een jaar van uitzonderlijke kwaliteit.

VINIFICAÇÃO
De oogst begon op 16 augustus. Na een zorgvuldige selectie van de beste percelen, voortkomend uit een zorgvuldige wijnoogst, werden de druiven in kleine kratten van 20 kg naar de wijnkelder vervoerd en vervolgens gekoeld. Daarna volgden het persen en ontzuren, fermentatie in een traditionele vat met temperatuurbeheersing gedurende 24 uur, gevolgd door de voltooiing van het fermentatieproces in roestvrijstalen vaten. Een aanzienlijk deel van de partij wordt gerijpt in 225L vaten van Frans eikenhout, waarvan 50% nieuwe vaten en de rest gebruikt gedurende 24 maanden. Slechts een klein deel van de partij rijpt in roestvrijstalen vaten. De wijn wordt gestabiliseerd en gefilterd voordat deze wordt gebotteld in Gaia.

TOETSNOTITIES
Heldere en stralende wijn, met een zeer geconcentreerde kleur. Het aroma is sober en van grote complexiteit, met aromatische nuances die bessen, balsamico-noten en specerijen combineren. De smaak is diep, elegant en complex, met een elegante en lange afdronk.

HARMONISATIE
Ideaal om te combineren met complexe gerechten van gevogelte, rood vlees en kazen. De perfecte combinatie: wild van de Douro Superior.

Opslag
Het wordt aanbevolen om het op een koele plaats, bij een constante temperatuur (ideale opslagtemperatuur van 12°C), uit de direct blootstelling van licht en in een horizontale positie te bewaren.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Advertentienummer: a1514143422