Beschrijving

Drie flessen van 0,75 L Port Tawny van twintig jaar uit Kopke, Cálem en Contemporal, elk met rijping in hout voor diepte en uitstraling.



Let op: dit is een terugkerende veiling. Het of de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen verschillen van die op uw fles(sen).

Kopke 20 Jaar Oude Port 1 x 0,75L
Cálem 20 jaar oude port 1 x 0,75L
Contemporal 20 jaar oude port 1 x 0,75L
3 flessen

-> Kopke 20 Jaar Oude Port 1 x 0,75L
OMSCHRIJVING
In 1636 vond een reis plaats tussen Hamburg en Portugal die de wortels zou worden van een lang verhaal: Nicolau Köpke arriveerde in zijn nieuwe land als Consul-Generaal van de Hanze-steden. Twee jaar later, in 1638, ondertekende hij de eerste flessen wijn die naar Noord-Europa werden gestuurd.
De aankoop van een boerderij in Douro, in 1781, markeert de overgang van een aankoopmaatschappij naar een grote wijnproducent. Portwijnen krijgen steeds meer belang binnen het bedrijf en worden snel de belangrijkste activiteit. Nicolau Kopke & Co. wordt een voorbeeld van innovatie, doordat het wijnproductie en handel in hetzelfde bedrijf combineert.
In 1841 nam het bedrijf de naam C. N. Kopke aan, een naam die tot op de dag van vandaag hetzelfde blijft.
In de komende eeuwen zal Kopke zich inzetten om haar erfgoed te eren, dat met passie door generaties heen is opgebouwd.

Wijnmaker: Carlos Alves.

Awards/aanbevelingen
94 punten, Wine Spectator
94 punten, Decanter World Wine Awards
94 punten, International Wine Challenge
93 punten, Wine Enthusiast
92 punten, Robert Parker
94 punten, wijn- en gedistilleerdmagazine
92 punten, International Wine & Spirit Competition
Grote Gouden Medaille, Mundus Vini
Gouden Medaille, Berlijnse Wijn Trofee

Wijnsoorten: Traditionele Douro-druivensoorten.

VINIFICATIE
Met de hand geplukt op het optimale moment, worden de druiven vervolgens ontstelen, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door voortdurend roeren tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat het juiste suikergehalte (baumé) is bereikt. Op dat punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt door wijnen van verschillende oogsten te mengen om de reeks sensorische kwaliteiten te bereiken die typisch zijn voor deze gerijpte tawny Port-wijnen. Deze wijnen hebben elk gedurende verschillende periodes gerijpt in eikenhouten vaten, waarbij de gemiddelde leeftijd van alle wijnen in de blend de leeftijd op het etiket bepaalt. De resulterende blend drukt de kenmerken uit die door de rijping in hout worden gegeven.

Proefnotities
Een delicate oranjegroene kleur. De prachtige neus is een complexe combinatie van gedroogd fruit, kruiden en tonen van fijn hout. In de mond zijn de smaken rijk en geconcentreerd, met een lange en fluweelzachte afdronk.

Serveren
Onweerstaanbaar bij een voorgerecht van foie gras met aubergine en walnoten. Een uitstekende keuze voor een eindeloze reeks desserts, zoals toffeebrownies, chocolade-pistachepavé of crostini van walnoten met chèvre. Het lekkerst geserveerd bij een temperatuur tussen 12 en 14 °C.

-> Cálem 20 Years Old Port 1 x 0.75L
OMSCHRIJVING
Sommige van zijn tijdgenoten zouden António Alves Cálem misschien hebben aangezien voor een onverbeterlijke avonturier, maar het was ondernemerschap dat zijn passie aanwakkerde. Toen hij in 1859 Porto Cálem oprichtte, richtte hij zich op het oversteken van de Atlantische Oceaan en exporteren naar Brazilië. Dit terwijl Port meestal werd verscheept naar de Britse eilanden en andere Europese markten. Uitgeholde paden waren niet voor Cálem. Toen hij uiteindelijk koers zette naar Brazilië, werden zijn eerste transacties gedaan in exotisch hout. Ook dit kon gemakkelijk worden aangezien voor een gedurfde beslissing, terwijl het in werkelijkheid een doordachte risico was dat een zeer succesvolle zakelijke relatie bevorderde.
Tegen 1965 had de reputatie van Porto Calém voor moed en doorzettingsvermogen zich via haar schepen en bemanningen over de hele wereld verspreid. Het was tijd dat het imago van het bedrijf dat weerspiegelde. Daarom werd de iconische karveel geladen met vaten Port opgericht, die sindsdien op elke Calém-fles prijkt.
De visie van een groot man heeft de neiging om degenen om hem heen te inspireren, en dat deed ook de droom van António Alves Calém — dat elke generatie van de familie zou voortzetten. Ook in 1965 neemt António Alves Calém Júnior de fakkel over en wordt officieel de zakenpartner en opvolger van zijn vader.
De volgende generaties hebben onvermoeibaar gewerkt om wereldwijde erkenning te verkrijgen. Daarbij vergaarde het merk talloze prijzen voor elegantie, karakter en kwaliteit in haar wijnen. Een anderhalve eeuw na haar ontstaan vertegenwoordigt Porto Cálem werkelijk de wijnwereld die haar oprichter voor ogen had.
Wanneer je Porto Cálem aanbiedt, proost je op de traditie van uitmuntendheid.

Wijnmaker: Carlos Alves.

Awards/aanbevelingen
95-97 punten, Decanter Magazine
95 punten, gouden medaille, International Wine Challenge
94 punten, Decanter World Wine Awards
92 punten, International Wine & Spirit Competition
90 punten, Robert Parker
90 punten, Tom Cannavan
18 punten, Jancis Robinson
18 punten, Vinho Grandes Escolhas

WIJNVARIËTEITEN: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz & Sousão.

VINIFICATIE
Met de hand geplukt op het optimale moment, worden de druiven vervolgens ontstelen, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door voortdurend roeren tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat het juiste suikergehalte (baumé) is bereikt. Op dat punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt door wijnen van verschillende oogsten te mengen om de reeks sensorische kwaliteiten te bereiken die typisch zijn voor deze gerijpte tawny Port-wijnen. Deze wijnen hebben elk gedurende verschillende periodes gerijpt in eikenhouten vaten, waarbij de gemiddelde leeftijd van alle wijnen in de blend de leeftijd op het etiket bepaalt. De resulterende blend drukt de kenmerken uit die door de rijping in hout worden gegeven.

Proefnotities
Bruine kleur, met groene tinten. Concentreren en volumineus neus, met overheersende aroma's van hout, honingnoten en delicate hints van specerij. In de mond toont het een uitstekende structuur, met stevige en gepolijste tannines. Zachte textuur, verleidelijke zoetheid en een lange, kruidige afdronk.

Serveren
Licht gekoeld geserveerd, is het de ideale keuze voor voorgerechten zoals sterke kaas en pâté. De fluweelzachte textuur en unieke aroma's gaan opmerkelijk goed samen met hoofdgerechten die gedroogd fruit bevatten. Onweerstaanbaar met een voorgerecht van foie gras met aubergine en walnoten. Het wordt het best geserveerd bij een temperatuur tussen 14 en 16°C.

-> Contemporal 20 Jaar Oude Port 1 x 0.75L
Gebotteld door Quinta and Vineyards Bottlers (Taylor’s, Croft & Fonseca)

WINEMAKER: David Guimaraens.

Awards/aanbevelingen
17 punten, Vinho Grandes Escolhas
Gouden medaille, Wines of Portugal Challenge
Gouden medaille, Uva de Ouro

WIJNVARIËTEITEN: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz & Tinta Barroca.

VINIFICATIE
Gisting in roestvrijstalen tanks of molens. Alcoholische gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol. Rijping in houten vaten van ongeveer 600 liter.

Proefnotities
Amberkleurig. Wijn met elegante tannines, zacht in de mond, met structuur en aanhoudende smaak in de afdronk. Rijke en elegante neus, met fijne aroma's van fruit, noten, chocolade en vijgen.

Serveren
Ideaal bij desserts met eieren en kazen. Het lekkerst geserveerd op een temperatuur van 18 °C.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    Bezorgt in heel Nederland
    1x bekeken
    0x bewaard
    Sinds 31 okt '25
    Advertentienummer: a1519639020