Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford Transit Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford Transit

De Ford Transit is een klassieker die goed blijft presteren, waarbij de meest recente modellen van de zesde generatie zijn. Het is een werkpaard, geschikt voor alle sectoren en is een van de meest populaire, grote bestelwagens op de weg. Duidelijk is waarom, de auto heeft namelijk een uitstekende laadruimte, praktische functies en een groot aantal van de nieuwste technologieën. Een facelift in 2019 zag een herontworpen voorkant met een gedurfde grill, nieuwe bumpers en heldere LED-dagrijlichten.

Prestaties en aandrijving

Het mag dan een grote bestelwagen zijn, de Ford Transit is echter gemakkelijk te besturen. De afmetingen van de bestelwagen voelen veel kleiner aan als men achter het stuur zit; zelfs niet-bestelwagen bestuurders zullen er gemakkelijk aan kunnen wennen.

Kies uit vier 2.0-liter dieselmotoren, met 105 pk, 130 pk, 170 pk en 185 pk, beschikbaar afhankelijk van het model dat u kiest. Er is ook een 2.0-liter diesel hybride optie voor elk model, wat helpt om de bedrijfskosten te verlagen.

Zelfs de minder krachtige 103 pk-motoren zijn verrassend pittig en leveren ruim voldoende vermogen bij het optrekken en inhalen. De 185 pk sterke motor, verkrijgbaar met het Limited-model, biedt een serieus vermogen, perfect voor het vervoer van een volle laadruimte.

Interieur en comfort

Het interieur van de Ford Transit is mooi ingericht voor een dergelijke functionele bestelwagen: het voelt onmiskenbaar als een auto aan. In het midden van het dashboard bevindt zich een 4,2-inch tabletachtige touchscreen en met een grotere 8,0-inch Ford Sync 3, die standaard beschikbaar is op de Trend-modellen en hoger. Deze verbeterde versie wordt geleverd met Apple CarPlay en Android Auto, zodat u uw telefoon gemakkelijk kunt gebruiken via het display.

Een optionele FordPass Connect 4G-modem biedt Wi-Fi voor maximaal 10 apparaten, Ford Telematics en Ford Data Services. En een handige FordPass Pro app laat zien waar een vloot van maximaal vijf Transits zich bevinden en kan de deuren op afstand ontgrendelen, de motor starten en info zoals het brandstofniveau controleren, allemaal vanaf uw telefoon.

Gebruiksgemak, passagiers- en kofferruimte

Afhankelijk van de hoeveelheid laadruimte die u nodig heeft, zijn er drie varianten: Medium Wheelbase, Long Wheelbase en Extended Wheelbase. Zelfs met de kleinere Ford Transit Medium Wheelbase is er achterin nog voldoende ruimte voor een heleboel voorwerpen. U kunt gemakkelijk in een Europallet in beide richtingen passen. En het maximale laadvermogen varieert van 1.282 kg tot 2.250 kg.

Veiligheid

Veiligheid is een ander gebied waar de Ford Transit in uitblinkt. Hij wordt geleverd met elektronische stabiliteitscontrole met een high-tech Curve Control systeem, dat de remmen op individuele wielen toepast om te voorkomen dat u te breed om een bocht heen stuurt. Adaptieve Cruise Control, statische bochtverlichting en Lane Keep Assist zijn ook allemaal standaard.

Versies en verschillende specificaties

Leader:

 • 2.0 EcoBlue 105 pk
 • 2.0 EcoBlue 130 pk
 • 2.0 EcoBlue 170 pk
 • 2.0 EcoBlue Hybrid 130 pk

Trend:

 • 2.0 EcoBlue 130 pk
 • 2.0 EcoBlue 170 pk
 • 2.0 EcoBlue Hybrid 130 pk

Limited:

 • 2.0 EcoBlue 130 pk
 • 2.0 EcoBlue 170 pk
 • 2.0 EcoBlue 185 pk
 • 2.0 EcoBlue Hybrid 130 pk

Wat is het verbruik van de Ford Transit?

Volgens officiële cijfers heeft de 105 pk sterke Ford Transit een brandstofverbruik van 6,19 l/100 km.

Kan een Ford Transit worden uitgerust met een trekhaak?

Afhankelijk van de trekhaak kan het zijn dat de Ford Transit-bestelwagens een uitsnijding in de bumper nodig hebben. U kunt mogelijk een tweedehands Ford Transit die al een trekhaak heeft kopen bij Marktplaats Auto.

Wat zijn de afmetingen van een Ford Transit?

De buitenlengte van een Ford Transit is 5.531 mm en hij is 2.426 mm hoog.

Wat zijn de veiligheidsfuncties van de Ford Transit?

De standaard veiligheidsfuncties die bij de Ford Transit worden geleverd zijn Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, die RADAR gebruikt om de kans op een ongeval te verminderen. Er is ook Roll Stability Control om u stabiel te houden, een bandenspanningscontrolesysteem en geavanceerde alarmen om uw bestelwagen, de lading en het gereedschap te beschermen.