Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Ford Puma Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Ford Puma

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Puma was een kleine sportcoupé die de fabrikant van 1997 tot 2002 in ons land geleverd heeft. Een coupé in het segment van de Ford Fiësta was uniek. Hoewel net een klasse hoger, zijn de Renault Mégane coupé, de Opel Astra coupé en de Citroën Xsara coupé soortgelijke auto's.

De vierde generatie Ford Fiësta (1995-2002) diende als basis voor de Ford Puma. Hij werd dan ook in dezelfde fabriek in Keulen gebouwd. Bijzonder was echter dat de Puma door zijn afwijkende carrosserie voor 40% met de hand werd vervaardigd.

Motoren Ford Puma

Ford heeft de Puma gedurende zijn levenscyclus in ons land geleverd met drie viercilinder benzinemotoren. Van 1998 tot 2000 had het basismodel een 1,4-liter motor met 90 pk. Deze werd afgelost door een 1,6-liter motor met 103 pk. Het topmodel leverde Ford de hele looptijd van de Puma met een 125 pk sterke 1,7-liter motor.

Geen automaat

Alle drie de krachtbronnen waren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat zat niet in het leverprogramma. De Ford Puma 1.4 is eigenlijk niet krachtig genoeg voor een auto met een zo sportief uiterlijk als de Puma. Deze motorisering is alleen geschikt als je van de Puma niet meer prestaties verwacht dan van een gemiddelde Ford Fiësta. Daarbij heb je dan echter wel de luxere uitrusting, de betere wegligging en het sportieve gevoel van de Puma.

Standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de Ford Puma bestond uit een bestuurdersairbag, centrale vergrendeling, elektrisch bedienbare ramen en stuurbekrachtiging. Vanaf eind 1998 kreeg de Puma ook een passagiersairbag. Ideaal was de hoogteverstelling van de bestuurdersstoel, zodat ook kleinere mensen zichzelf zo kunnen positioneren dat ze een goed overzicht hebben. In lijn met zijn sportieve uiterlijk was de Puma voorzien van sportstoelen en een (gedeeltelijk) met leer bekleed stuur. De neerklapbare achterbank was handig als er eens bagage mee moest. Met een inhoud van 240 liter was de kofferbak niet ruim bemeten.

Wilt u een tweedehands Ford Puma kopen? Kijk dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Dat is ruim en wisselt voortdurend, zodat u tijdens uw zoektocht naar een Ford Puma occasion de te koop staande auto's makkelijk kunt vergelijken.