Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Land-Rover Defender Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Land Rover Defender

Wil je een Land Rover occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Land Rover modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:


De Land Rover Defender is het oermodel van de Engelse terreinautofabrikant. De auto was door moederbedrijf Rover al in 1948 geïntroduceerd als Land Rover en de Defender is de vierde generatie van dat oermodel. Land Rover als merk is door Rover pas in 1978 opgericht. De voorganger van de Land Rover Defender was de Land Rover Series III. Het model concurreert met andere vierwielaangedreven iconen als de Toyota Landcruiser, de Mercedes G-Klasse en de Jeep Wrangler.


Na de Land Rover Series I, II en II is de Land Rover Defender eigenlijk de Series IV die het merk sinds 1983 voert. Door de introductie van de Land Rover Discovery in 1989 was echter een differentiëring van het modellenaanbod nodig. Daarom kreeg het oermodel, dat al meer dan veertig jaar gewoon als 'Land Rover' bekend stond, vanaf 1990 de toevoeging 'Defender'. Het oermodel uit 1948 is in de recht toe recht aan-vormgeving nog steeds te herkennen, maar de techniek en het comfort zijn er door de jaren heen op vooruit gegaan. Zo kreeg de Land Rover in 1983 voor het eerst schroefveren in plaats van bladveren, werd een nieuwe wielophanging ontworpen en kreeg het model de beschikking over modernere dieselmotoren.


Carrosserievarianten

De Land Rover Defender is door de jaren heen in verschillende wielbasis leverbaar geweest. Als 90, 110 en 130 (van 1986-1990 ook als Defender 127) waarbij deze getallen staan voor de afstand tussen de voor- en achteras in inches. Kopers konden kiezen uit verschillende carrosserievarianten. Bij de Defender stationwagon was het achterste deel gesloten met ramen, de Defender Hardtop was gesloten zonder ramen en de Softtop had een afneembaar canvas dak. De extra lengte was te gebruiken voor zitplaatsen achterin, maar er zijn ook versies met dubbele cabine en zelfs pick-ups gebouwd.


Duurzaam

De terreincapaciteiten en de robuustheid van de Land Rover Defender zijn deels te danken aan zijn ladderchassis. Vanwege het hoge gewicht van deze constructie is de carrosserie van de Defender van aluminium gemaakt, wat op zijn beurt weer een positieve bijdrage aan de duurzaamheid levert. Het hoge gewicht en de grote luchtweerstand van het hoekige model staan vlotte prestaties echter wel in de weg. De snelste modellen komen op de snelweg niet verder dan een topsnelheid van 120-135 km/u.Benzine of diesel

Door de jaren heen heeft Land Rover de Defender met verschillende vier, vijf-, zes- en achtcilinder benzine- en dieselmotoren geleverd. Bij ons is de Defender vooral verkocht met 2,3- en 2,5-liter dieselmotoren en benzinemotoren die in inhoud variëren van 2,5- tot 3,9-liter. Kopers konden kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. Alle Defenders hebben vierwielaandrijving.


Productie Defender stopt

In 2013 heeft Land Rover bekend gemaakt dat het in december 2015 de productie van de Defender staakt. Vanwege de hoekige vormgeving kan de fabrikant niet meer voldoen aan de steeds strengere Europese veiligheidseisen om voetgangers te beschermen.


Tweedehands Land Rover Defender

De Land Rover Defender staat bekend om zijn onverwoestbaarheid. Volgens de woordvoerder van het merk was eind jaren nul 75% van alle ooit gebouwde Defenders (inclusief de voorgangers onder de modelnaam Land Rover) nog in bedrijf. Tot die tijd waren onderdelen voor die oermodellen eveneens nog voorhanden. Hoewel de Land Rover Defender vanwege zijn stevige nieuwprijs en kleine doelgroep nooit in grote aantallen is verkocht, staat hierdoor wellicht op Marktplaats toch een aanzienlijke hoeveelheid Land Rover Defender occasions te koop.