Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Basisgegevens

Variant

Type advertentie

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand

Carrosserie

Cabriolet
Coupé
Hatchback
MPV
Sedan
Stationwagon
SUV of Terreinwagen(3)
Overige carrosserieën
Specificaties
Kleur
Bekleding
Interieur
Aantal deuren
Aantal stoelen
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Verbruik
Energielabel
Emissieklasse
Wegenbelasting (max.)
Staat
Conditie
APK
Onderhoud
Garantie
NAP Nationale Auto Pas
Zekerheden
Advertentie details
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Informatie

Nissan Qashqai

Wil je een Nissan occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Nissan modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • In Japan en Australië heet de Qashqai 'Dualis', uit angst voor de bijnaam 'Cash cow', oftewel (financiële) melkkoe.
  • De Qashai is vernoemd naar een Turkse nomandenstam in Iran.
  • De Qashqai is gebouwd op hetzelfde platform als de Renault Mégane.

Nissan Qashqai schudt de autowereld op

Japanse autobouwer Nissan bestaat al sinds 1934 en heeft sindsdien een breed scala aan auto's op de markt gebracht. De Nissan Qashqai, die vanaf 2007 wordt geproduceerd, was sinds tijden weer eens echt iets nieuws. De auto neemt de plaats in van de zeer populaire Nissan Almera, en is één van de eerste SUV crossovers. Het slim gepositioneerde model van Nissan bleek een schot in de roos. De auto groeide snel uit tot één van de grootste verkoopsuccessen van Nissan. In Nederland zijn er van 2007 t/m 2012 maar liefst 30.656 Qashqais verkocht, en het einde is nog niet in zicht.

De kracht van crossover SUV's

Crossovers SUV's zijn sinds de Qashqai een belangrijke productgroep geworden van vele automerken, vooral in Europa. Volwaardige SUV's - Sports Utility Vehicles (terreinwagens, in feite) - komen ook steeds meer in trek, maar dit is voor veel mensen toch nog een stapje te ver. Ze worden steeds zuiniger en subtieler, maar velen zien SUV's als grote, logge benzineslurpers. Terwijl we stiekem wel van het stoere uiterlijk en de hogere zit houden. Een crossover als de Qashqai biedt uitkomst. Deze auto gedraagt zich in veel opzichten als een 'gewone' middenklasse hatchback, maar heeft de dynamiek en uitstraling van een SUV, zoals bijvoorbeeld Nissans eigen X-Trail.

Zuinige Qashqai

Een nadeel van veel SUV's is dat ze veel brandstof verbruiken. Het is leuk, zo'n ruige auto, maar als we hiervoor diep in de portemonnee moeten en het milieu er ook nog eens flink van te lijden heeft, is het geen goed alternatief voor een normale personenauto. De Qashqai ligt echter qua verbruik op een alleszins acceptabel niveau. Zo moet een verbruik van 1 op 18 met de 1.6 dieselmotor, die de eerdere 1.5 liter dieselversie heeft vervangen, goed te halen zijn. Daarbij is de CO2-uitstoot slechts 116g per km. In combinatie met het start-stop systeem brengt dit de auto in de 20% bijtellingscategorie en krijgt hij een B-label.

Qashqai in veel soorten en maten

De Qashqai is verkrijgbaar met zowel een 1.6 liter en 2 liter motor, in benzine- of dieseluitvoering, en met een handgeschakelde of automatische transmissie. Bij de 2 literversies kan er ook gekozen worden voor vierwielaandrijving. Er zijn 6 verschillende uitrustingsniveaus: oplopend in prijs zijn dit de Visia, Acenta, Connect Edition, 360, Techview Edition, en de Tekna. Opties die bij de verschillende versies horen zijn bijvoorbeeld een achteruitrijdcamera, lederen bekleding en xenon koplampen. De rijeigenschappen van de Qashqai zijn prima: het is een comfortabele auto, en de hogere zit zorgt voor goed zicht vooruit. Hij is stabiel en ligt aardig in de bocht: pas na flink insturen of gasgeven zal de wagen, door zijn hoge koets, wat overhellen. De auto reageert ietwat indirect, maar wel betrouwbaar op stuurbewegingen. Het is alleen geen wagen die erg sportief hanteert, en optrekken gaat ook niet echt in een razend tempo. Voor bestuurders die flink wat kracht willen, is de 2 literversie met 150 pk dan ook de beste keuze. In 2008 bracht Nissan een 21 cm langere versie van de Qashqai op de markt onder de naam Qashqai+2. Deze biedt ruimte aan twee extra passagiers, wat hem wat meer meer een alternatief maakt voor een MPV. Er moet wel opgemerkt worden, dat deze extra inzittenden het beste kinderen kunnen zijn: volwassen hebben te weinig ruimte.

Tweedehands of nieuwe Nissan Qashqai kopen?

De Qashqai is moeilijk in een hokje te plaatsen. Hij ziet eruit als een SUV, maar gedraagt zich veelal als een 'gewone' middenklasse hatchback. Ook de prijs ligt in die categorie. Concurrenten kunnen dus theoretisch gezien ook uit deze twee groepen komen. En natuurlijk uit de groep van andere crossover SUV's, die sinds de Qashqai zijn verschenen. Want hoewel een Ford Focus, Opel Astra, of Volkswagen Golf mogelijke kandidaten zijn, moet concurrentie eerder gezocht tussen forsere modellen als de Hyundai ix35, de Kia Sportage, Mitsubishi ASX, en de Skoda Yeti. Auto's als de Ford Kuga en de Volkswagen Tiguan liggen weer op een wat hoger prijsniveau. De Qashqai heeft relatief weinig kofferruimte, met 410 liter (als de stoelen naar voren worden geklapt, is het een ander verhaal, met een flinke 1520 liter), maar is wel weer één van de meest zuinige opties. Aan u de keus. Naast nieuwe exemplaren zijn er gelukkig ook genoeg Qashqai occasions te krijgen. Een tweedehands Qashqai vindt u al voor rond de 11.000 euro. De afschrijving is te overzien. In 2012 stond de Qashqai zelfs op de elfde plaats van meest waardevaste auto's. Niet slecht, in een lijst die wordt gedomineerd door kleine, zuinige stadsauto's als de Kia Picanto en de Toyota Aygo.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Wat zijn de voordelen van een Nissan Qashqai met LPG als brandstof?
Een van de grote voordelen van het rijden op LPG met een Nissan Qashqai is de milieuvriendelijkheid. LPG stoot veel minder CO2 en andere schadelijke stoffen uit in vergelijking met reguliere benzine. Daarnaast heb je vaak minder bijtelling, wat financieel aantrekkelijk kan zijn. Bovendien is LPG doorgaans goedkoper dan benzine, waardoor je bij regelmatig gebruik jarenlang kunt profiteren van lagere brandstofkosten.
Hoe presteert de Nissan Qashqai qua brandstofverbruik op LPG?
De Nissan Qashqai met LPG biedt een indrukwekkend brandstofverbruik. Ondanks dat het exacte verbruik afhankelijk kan zijn van rijomstandigheden en rijstijl, kun je in de meeste gevallen rekenen op een gematigd verbruik. Dit kan betekenen dat je met een volle LPG-tank enorm goede actieradius hebt, wat ideaal is voor lange ritten zonder constant te hoeven tanken.
Kun je eenvoudig overschakelen naar LPG in de Nissan Qashqai?
Ja, de overstap naar LPG in een Nissan Qashqai kan relatief eenvoudig zijn, vooral als de auto al fabrieksaf is ingesteld voor LPG. Als dat niet het geval is, moet je wellicht een LPG-inbouwset laten installeren bij een erkende specialist. Dit proces kan variëren in tijd en kosten, maar er zijn veel professionals die dit snel en efficiënt kunnen uitvoeren.
Zijn er specifieke onderhoudsvereisten voor de Qashqai met LPG?
Een Nissan Qashqai die op LPG loopt, heeft een beetje ander onderhoud nodig dan een reguliere benzineauto. Het is belangrijk om regelmatig de LPG-installatie te laten controleren en de filters te vervangen. Daarnaast moet je ook de motor regelmatig laten controleren, omdat LPG een andere verbranding geeft dan benzine. Dit zorgt ervoor dat je auto in topconditie blijft.
Wat moet je weten over de actieradius van de Nissan Qashqai op LPG?
De actieradius van een Nissan Qashqai op LPG kan indrukwekkend zijn. Vaak kun je met een volle LPG-tank makkelijk 400 tot 600 kilometer rijden, afhankelijk van de rijomstandigheden en je rijstijl. Dit betekent dat je lange ritten kunt maken zonder frequent te hoeven tanken. Houd er wel rekening mee dat de actieradius kan fluctueren op basis van bijvoorbeeld rijgedrag en de laadcapaciteit van de tank.