Antieke houten Thonet nr-14 stoel | Novicaat Nijmegen

€ 65,00
Ophalen
1307sinds 9 apr. '24, 14:05
Deel via
of

Beschrijving

Mooie antieke houten Thonet stoel - Nr 14 afkomstig uit het voormalig klooster en noviciaat van de zustercongregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw (patrones Johanna de Lestonnac) aan de Dobbelmannweg te Nijmegen. Dat de zusters toch wel meer gehecht waren aan aardse materie blijkt uit de diverse stempels onder de zitting. Zo heeft de stoel ook dienst gedaan aan de Fröbelschool in Nijmegen.

Het is moeilijk te bepalen of deze stoel afkomstig is uit een van de Thonet-fabrieken of is gemaakt door een gelicenseerde fabriek. De sticker is helaas voor het grootste gedeelte verdwenen. Ook het brandmerk geeft geen informatie. Het onderstel is a-typisch met een extra dwarsverbinding op de ‘ring’ met daarop een aanvullende verbinding richting de zitting. Er zijn geen aanwijzingen dat deze later zijn aangebracht.

De stoel is stevig, bruikbaar, maar een poot staat een beetje uit het lood. Hier heeft de stoel jarenlang dienst gehad als slaapkamerstoel / dressboy (de rugleuning leent zich perfect voor jasjes).

Een sierraad voor je huis. Met een verhaal.
Advertentienummer: m2102293446