LOUIS MAJORELLE VAAS RESTAURATIE OBJECT

Bieden
Ophalen
Thuisbezorgd door Brenger vanaf € 42,-
1073sinds 31 mar. '25, 16:37
Deel via
of

Beschrijving

Een zeer mooie geblazen glas vaas van Louis Majorelle en Daum Nancy. Ongeveer 1920.
Hoogte 37 cm bovenzijde doorsnede 15cm en midden deel doorsnede 23 cm.
De vaas is geblazen in een oud frame.
Zie fotos schade aan rand.
Is te restaureren.
Vegelijkbare vaas doet op ebay 2900 euro.

Alleen afhalen Gorinchem.
Alleen serieuze biedingen.

Art Deco gevlekte en omhulde glazen vaas met insluitsels, geblazen in een smeedijzeren armatuur. Prachtige kleur en een zeer verbluffend stuk. Op basis Daum Nancy en Louis Majorelle. Frans ca. 1920. Verder uitstekende originele staat. Een mooi voorbeeld van Art Deco-stijl.
In 1878 kocht Jean Daum (1825-1885) de glasfabriek Sainte-Catherine in Nancy. Hij maakte zijn beide zonen partners in de zaak – Auguste in 1879 en Antonin in 1887. Na het afronden van zijn klassieke opleiding in Bitche, Metz en Nancy, behaalde Auguste Daum een ​​rechtendiploma aan de universiteit in Parijs.
Hij gaf zijn carrière als advocaat op om de fabriek van zijn vader te leiden en in 1904 werd hij president van de handelsrechtbank van Nancy. Na zijn dood in 1909 nam zijn broer Antonin het familiebedrijf over. Antonin was student in Lunéville en volgde daarna een middelbare school in Nancy. In 1887 studeerde hij af aan de Ecole Centrale de Paris en ging hij bij de glasfabriek werken om zich bezig te houden met de renovatie van vormen en decoraties. Het management van Auguste en het creatieve talent van Antonin gaven het bedrijf een nieuwe economische en artistieke dimensie, met name met de oprichting van een artistieke glasafdeling in Nancy in 1891.
Het bedrijf ontwikkelde verschillende nieuwe technieken, waaronder de vitrification des poudres. In 1899 patenteerden ze hun décor intercalaire. In de loop der jaren waren er talloze getalenteerde kunstenaars verantwoordelijk voor Daums decoratieatelier. Jacques Gruber, decorateur en glasblazer, was vanaf 1893 verantwoordelijk en Henri Bergé vanaf 1895. De komst van Amalric Walter in 1904, na een leertijd in de fabriek van Sèvres, breidde de pâte de verre-techniek uit binnen de glasfabriek van Daum. Het Museum voor Schone Kunsten van Nancy herbergt sinds het midden van de jaren 80 bijna 600 voorbeelden van Daum-glas, kristal, lampen en pâtes de verre, die allemaal een eeuw glasproductie in Nancy illustreren. Antonin Daum was vicevoorzitter en penningmeester van de Ecole de Nancy vanaf de oprichting in 1901.
Advertentienummer: m2252145477