Vaas - Oud Hollands - Keramiek - Tulpenvaas€ 56,00
Weegee - The Critic
€ 1,00
00sinds 14 mei. '25, 17:17
Beschrijving
De criticus
De New Yorkse socialites Marie Miller Kavanaugh (1867 - 1954) (beter bekend als Mrs. George Washington Kavanaugh) en Lady Decies (1868 - 1944) (Elizabeth Wharton Drexel Lehr) arriveren bij de New York Metropolitan Opera, beladen met juwelen, terwijl een vagebond hen boos aankijkt, New York, New York, 23 november 1943
Afdrukken van Weegee Portfolio
Tentoonstellingsprent gebaseerd op de prenten uit 1982 van Sid Kaplan,
gedrukt in 1992. Gemaakt voor Amber Film & Photography Collective, Newcastle upon Tyne.
Arthur (Usher) Fellig (12 juni 1899 - 26 december 1968), bekend onder zijn pseudoniem Weegee, was een fotograaf en fotojournalist, bekend om zijn strakke zwart-wit straatfotografie in New York City.
Weegee werkte in de jaren dertig en veertig in Manhattan's Lower East Side als persfotograaf en ontwikkelde zijn kenmerkende stijl door de hulpdiensten van de stad te volgen en hun activiteiten te documenteren.[2] Een groot deel van zijn werk toonde onverbloemd realistische scènes van het stadsleven, misdaad, verwondingen en dood.
Hij werkte 's nachts en concurreerde met de politie om als eerste ter plaatse te zijn bij een misdaad, waarbij hij zijn foto's verkocht aan roddelbladen en fotografische agentschappen.[5] Zijn foto's, gecentreerd rond het hoofdkwartier van de politie in Manhattan, werden al snel gepubliceerd door de Daily News en andere roddelbladen, maar ook door chiquere publicaties zoals het tijdschrift Life.
De meeste van zijn opmerkelijke foto's werden genomen met zeer basale persfotograafapparatuur en -methoden uit die tijd, een 4×5 Speed Graphic-camera die was ingesteld op f/16 bij 1/200 van een seconde, met flitslampen en een vaste focusafstand van drie meter.[11] Hij was een autodidactische fotograaf zonder formele opleiding.
Vijf van zijn foto's werden in 1943 verworven door het Museum of Modern Art (MoMA). Deze werken werden opgenomen in de tentoonstelling Action Photography.[21] Hij werd later opgenomen in "50 Photographs by 50 Photographers", een andere MoMA-show georganiseerd door fotograaf Edward Steichen.
Naked City (1945) was zijn eerste fotoboek. Filmproducent Mark Hellinger kocht de rechten op de titel van Weegee.[21] In 1948 vormde Weegee's esthetiek de basis voor Hellinger's film The Naked City. Deze was gebaseerd op een rauw verhaal uit 1948, geschreven door Malvin Wald, over het onderzoek naar de moord op een model in New York.
In de jaren 50 en 60 experimenteerde Weegee met panoramische foto's, fotovervormingen en fotografie door prisma's. Met een plastic lens maakte hij een beroemde foto van Marilyn Monroe waarop haar gezicht op grotesk vervormd is, maar nog steeds herkenbaar.
Weegee kan worden gezien als de Amerikaanse tegenhanger van Brassaï, die 's nachts Parijse straattaferelen fotografeerde. Weegee's thema's van nudisten, circusartiesten, freaks en straatmensen werden later opgepakt en ontwikkeld door Diane Arbus in de vroege jaren 60.
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Website
klik hier om mee te biedenAdvertentienummer: a1513813004
Populaire zoektermen
erik zwezerijnen in Kunst | Schilderijen | Modernauto kunstModern in Antiek en Kunstmoderne schilderijen in Modernklibansky in Modernherman brood schilderijen in Modernanton heyboer in Moderngrote schilderijenkunst in Moderndonkersloot in Modernjan sierhuis in Modernoude schilderijen in Klassiekschilderijen klassiek in Klassiekoude schilderijen in Antiek en Kunstnockeby in Huis en Inrichtingaudi q2 automaataudi rs velgen 19 inchhet duivelsrijk van ceausescuportemonnee tasjeasus mediaplayercolumbiamurano glas ringpuzzel sydneyzilveren schildpad in Antiek en Kunst