Land Rover Series III 109 ((NIEUW))

Op aanvraag
Bouwjaar
1977
KM stand
56.235 km
Brandstof
Diesel
Transmissie
Handgeschakeld
Carrosserie
SUV
33364sinds 18 mei. '23, 21:12

Wil je precies weten waar je instapt?

Vanaf €149 doet Occasionkeuring Nederland een complete auto-inspectie.

Deel via
of
Merk & Model
Land Rover Series
Bouwjaar
1977
KM stand
56.235 km
Brandstof
Diesel
Transmissie
Handgeschakeld
Motorinhoud
2.3 liter
Alle informatie wordt op basis van het kenteken verstrekt door de RDW. Behalve die met een profiel icoon erachter.
Merk & Model
Land Rover Series
KM stand
56.235 km
Brandstof
Diesel
Bouwjaar
1977
Carrosserie
SUV of Terreinwagen
Transmissie
Handgeschakeld
Kleur
Groen
Interieur
Zwart
Motorinhoud
2.3 liter
Brandstof
Diesel
Alle opties zijn verstrekt door de verkoper.
  • 4x4
  • Trekhaak

Beschrijving


Land Rover Series III 109 Santana met aanhanger, beide fabrieksnieuw gerestaureerd. In dezelfde kleurstelling.

Land Rover en aanhanger zijn ook afzonderlijk te koop.

NIEUW gerestaureerde Land Rover 109 series 3 uit 1977

Een Land Rover series 3 109 die weliswaar bijna 50 jaar auto is, maar afgelopen winter 2022 als nieuw uit de werkplaats is komen rollen en zo als showroom auto neer gezet kan worden..
Het is een volledig vanaf het chassis nieuw opgebouwde Land Rover Santana Series III uit 1977. Waarbij dorpels, de voorbumper en de stijl tussen voor- en achterdeuren volledig zijn gegalvaniseerd.
Het chassis is gezandstraald en en behandeld en vanaf hier is de auto opnieuw opgebouwd waarbij op niets is bespaard. Al het plaatwerk is bewerkt en nieuwstraat gebracht en opnieuw gespoten in de fraaie originele mintgroene Land Rover lakkleur met een Limestone gespoten dak en ook de zijkanten zijn gedeeltelijk in limestone meegespoten. Ook de velgen zijn in deze originele limestone kleur gespoten met daaromheen nieuwe Goodyear Wrangler MT/R banden in de maat 235-85-16.
Ook het complete elektrische systeem is vernieuwd met nieuwe verlichting en alarmlichten en werkt op 12 volt.
Zowel de buitensloten als het contactslot zijn compleet nieuw met originele sleutels. Het originele dashboard werd met zwart skai opnieuw bekleed met nieuwe schakelaars en tellers en bedieningsknoppen.
De Land Rover Santana is een 9 persoons uitvoering met voorin 3 nieuwe stoelen die zijn voorzien van zwarte skai onderhoudsvrije doorgestikselde bekleding met 2-punts rolgordels. Op de tweede zitrij zijn ook 3 nieuwe stoelen met doorgestikselde skai zwarte bekleding. In de achterbak zijn 2 bankjes met skai bekleed.
De auto is voorzien van een trekhaak. Alle rubbers van ramen en deuren werden vernieuwd en alle delen sluiten dan ook perfect voor een Land Rover van deze leeftijd.
Op het voorspatbord zijn de originele ronde spiegels gemonteerd die perfect passen bij de looks van deze Land Rover Series III.

Niet alleen optisch is de auto in nieuwstaat ook technisch werd er op niets bespaard. De complete dieselmotor is volledig gereviseerd alsmede de versnellingsbak en aandrijflijn. De ophanging werd gereviseerd waarbij alle onderdelen nieuw of geheel gereviseerd werden gemonteerd om de auto weer in Nieuwstraat te brengen. Voor alle onderdelen geldt dat deze zo maximaal mogelijk zijn hergebruikt om het originele karakter van de auto te behouden en vanuit duurzaamheid.

Van de restauratie kunnen we u foto’s en video’s tonen waarbij te zien is dat de auto vanaf het chassis nieuw is opgebouwd.

Het is uniek dat een auto van deze leeftijd weer volledig nieuw is opgebouwd, dit gaat dus verder dan een restauratie. Dit is een auto die helemaal uit elkaar is geweest en weer is opgebouwd en weer nagenoeg is zoals destijds deze Land Rover nieuw werd geleverd.

De auto is voorzien van een Nederlands kenteken met originele blauwe kentekenplaten.

wegenbelasting
Als uw motorrijtuig minimaal 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen, krijgt u automatisch vrijstelling voor uw oldtimer. De datum 1e toelating op uw kentekenbewijs is dan minimaal 40 jaar geleden.
Deze Land Rover auto is uit 1975 dus belastingsvrij en aangezien deze auto meer dan 40 jaar oud is.

APK
Voertuigen vanaf 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden.

BTW
De btw van deze auto is aftrekbaar

Bijtelling
voor auto's ouder dan 15 jaar geldt een bijtellingspercentage van 35% van de actuele fiscale waarde.

Milieuzones
Klassiekers van ouder dan 40 jaar mogen tegenwoordig gewoon weer elke milieuzone in ongeacht of het een benzinemotor of dieselmotor betreft


Aanhanger/trailer
De getoonde aanhanger is net als de Land Rover Series III als nieuw en compleet nieuw opgebouwd met nieuwe of volledig gerestaureerde onderdelen. Deze is gebouwd op basis van een origineel landrover chassis en carrosserie.
Advertentienummer: m1979764607
Overige advertenties van Van Stooten Europe B.V.
Meer van Van Stooten Europe B.V.