VERKADE ALBUM LENTE 9789021531823 Jac.P. Thijsse€ 4,75
Groenten en fruit vroeger en nu. Smaken v/h land Y. Segers
00sinds 2 jul. '25, 07:56
€ 11,00
Verzenden
Kenmerken
AuteurY. Segers
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789058264435
Jaar (oorspr.)2007
Beschrijving
BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.
Titel: Groenten en fruit vroeger en nu. Smaken v/h land
Auteur: Y. Segers
ISBN: 9789058264435
Conditie: Beetje gebruikt
De geschiedenis van groenten en fruit in onze eetcultuur , van de achttiende eeuw tot vandaag.
De auteurs hebben ook aandacht voor de specifieke teelten in verschillende regio’s en voor nieuwe producten.
Kip met appelmoes, konijn met pruimen, rodekool met appeltjes… Groenten en fruit hebben een vaste stek in de klassieke warme maaltijd en in de eetcultuur van Vlaanderen en België.
Dat was niet altijd zo. Wat belandde er tussen 1800 en nu op ons bord? Smaken van het land vertelt het verhaal van de groenten- en fruitproductie en -consumptie in ons land.
In de zeventiende eeuw vond je vooral kolen, bonen en uien in onze kookpot. Met de forse evolutie van de tuinbouw nam het aanbod in de negentiende eeuw toe. Witloof was de pionier, later volgden bloemkool, spruiten, tomaten en asperges. Druiven in Overijse, boomgaarden in Haspengouw, tuinbouw in Sint-Katelijne-Waver: elke regio kende een eigen ontwikkeling. Serres, veilingen en conservenfabrieken zagen het licht…Veredelde en exotische soorten vonden ingang.
Maar hoe is het vandaag met ons groenten- en fruitverbruik gesteld? De traditionele en haast vergeten soorten van bij ons dringen opnieuw binnen in de burgerkeuken én in de gastronomie. Pastinaak, schorseneren, savooi, veldsla, waterkers, pruim, mispel, kweefruit…: onze oude ‘erfgoedgroenten en
-fruitsoorten’ krijgen een ereplaats in dit boek. Maar ook de nieuwe producten komen aan bod.
EDDIE NIESTEN en YVES SEGERS, verbonden aan het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG), exploreren voor u het erfgoed van groenten en fruit. De kleurrijke foto’s van MARC WAUTERS geven zin om groenten en fruit te (her)ontdekken. Een tip om zelf creatief aan de slag te gaan.: Smaken van het land. Dertig recepten met groenten en fruit, een kookboek van Meesterkok in de groentekeuken, Frank Fol-De Groentekok.
Titel: Groenten en fruit vroeger en nu. Smaken v/h land
Auteur: Y. Segers
ISBN: 9789058264435
Conditie: Beetje gebruikt
De geschiedenis van groenten en fruit in onze eetcultuur , van de achttiende eeuw tot vandaag.
De auteurs hebben ook aandacht voor de specifieke teelten in verschillende regio’s en voor nieuwe producten.
Kip met appelmoes, konijn met pruimen, rodekool met appeltjes… Groenten en fruit hebben een vaste stek in de klassieke warme maaltijd en in de eetcultuur van Vlaanderen en België.
Dat was niet altijd zo. Wat belandde er tussen 1800 en nu op ons bord? Smaken van het land vertelt het verhaal van de groenten- en fruitproductie en -consumptie in ons land.
In de zeventiende eeuw vond je vooral kolen, bonen en uien in onze kookpot. Met de forse evolutie van de tuinbouw nam het aanbod in de negentiende eeuw toe. Witloof was de pionier, later volgden bloemkool, spruiten, tomaten en asperges. Druiven in Overijse, boomgaarden in Haspengouw, tuinbouw in Sint-Katelijne-Waver: elke regio kende een eigen ontwikkeling. Serres, veilingen en conservenfabrieken zagen het licht…Veredelde en exotische soorten vonden ingang.
Maar hoe is het vandaag met ons groenten- en fruitverbruik gesteld? De traditionele en haast vergeten soorten van bij ons dringen opnieuw binnen in de burgerkeuken én in de gastronomie. Pastinaak, schorseneren, savooi, veldsla, waterkers, pruim, mispel, kweefruit…: onze oude ‘erfgoedgroenten en
-fruitsoorten’ krijgen een ereplaats in dit boek. Maar ook de nieuwe producten komen aan bod.
EDDIE NIESTEN en YVES SEGERS, verbonden aan het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG), exploreren voor u het erfgoed van groenten en fruit. De kleurrijke foto’s van MARC WAUTERS geven zin om groenten en fruit te (her)ontdekken. Een tip om zelf creatief aan de slag te gaan.: Smaken van het land. Dertig recepten met groenten en fruit, een kookboek van Meesterkok in de groentekeuken, Frank Fol-De Groentekok.
Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:
- Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
- Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
- We checken alle boeken eigenhandig
- Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
- 30 dagen retourgarantie
Website
boekenbalie.nlAdvertentienummer: a1515511548
Populaire zoektermen
readers digest de wereld van eeuw tot eeuwgeschiedenis der martelarende geschiedenis van de joden schamaeen kennismaking met de oude wereldgeschiedenis gevengeschiedenis van de luchtvaartgeschiedenis der wereld in woord en beeldde wereld in wordinggrote geillustreerde wereld geschiedenisgeschiedenis inzichtde complete geschiedenis van amsterdamgeschiedenis van koninklijke shellgeschiedenis van koninklijke shellde oude geschiedenis van de jodeneglu kippenhok in Pluimvee | Toebehoren3 zits bank gebruikt in Banken | Bankstellenlongda in Bergsport en Wandelenkrik peugeot in Krikkenverkoopwagen opknapper in Partijgoederen en Retail | Verkoopwagensopslagruimte te huur utrecht in Bedrijfs Onroerend goedmoederbord ddr5 in Moederbordenbrons motoren in Automerken, Motoren en Formule 1pokemon fossil set in Verzamelkaartspellen | Pokémonseeburg w in Automaten | Jukeboxen