Quantitative Chemical Analysis€ 12,75
Boeren met smaak - Biologische pioniers met hart & ziel. Aut
€ 9,35
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,25
50sinds 15 apr. '25, 19:19
Kenmerken
Beschrijving
Boeren met smaak - Biologische pioniers met hart & ziel.
Auteur: Jacob de Hoop, Ytsen Kooistra
Uitgever: Penn Communicatie
Hardcover
Nederlandstalig
205 pagina's
9789077948231
november 2009
(R5)
Bij een (te) laag bod geen reactie.
Wie bij de biologische supermarkten, boerenmarkten, boerderijwinkels enz. inkoopt, doet dat vanwege het gezonde imago, uit milieu-overwegingen en voor meer smaak. In dit boek wordt een heel veelzijdig beeld geschetst van de enorme ontwikkeling die de biologische land- en tuinbouw en de veehouderij doormaakten, vaak grotendeels te danken aan mensen met een visie en een overtuiging die vonden dat het anders moest en daaraan begonnen te werken. Interviews met boeren, tuinders en veehouders, voornamelijk werkzaam in Friesland en op de Waddeneilanden, over hun stap naar biologisch werken, hun leerproces en hun positieve en negatieve ervaringen, met kaasmakers, bakkers enz. In de marges staan historische feiten gerangschikt; er wordt aandacht gegeven aan de wereldwijde zorg voor een leefbaar milieu (rapport van de club van Rome in 1972), aan de smaak van natuurlijk voedsel, de detailhandel enz. Afgesloten wordt met informatie en recepten van het Culinair Historisch kookmuseum De Vleer in Appelscha. Boeiend gebrachte informatie voor een breed publiek, aantrekkelijk uitgegeven.
Auteur: Jacob de Hoop, Ytsen Kooistra
Uitgever: Penn Communicatie
Hardcover
Nederlandstalig
205 pagina's
9789077948231
november 2009
(R5)
Bij een (te) laag bod geen reactie.
Wie bij de biologische supermarkten, boerenmarkten, boerderijwinkels enz. inkoopt, doet dat vanwege het gezonde imago, uit milieu-overwegingen en voor meer smaak. In dit boek wordt een heel veelzijdig beeld geschetst van de enorme ontwikkeling die de biologische land- en tuinbouw en de veehouderij doormaakten, vaak grotendeels te danken aan mensen met een visie en een overtuiging die vonden dat het anders moest en daaraan begonnen te werken. Interviews met boeren, tuinders en veehouders, voornamelijk werkzaam in Friesland en op de Waddeneilanden, over hun stap naar biologisch werken, hun leerproces en hun positieve en negatieve ervaringen, met kaasmakers, bakkers enz. In de marges staan historische feiten gerangschikt; er wordt aandacht gegeven aan de wereldwijde zorg voor een leefbaar milieu (rapport van de club van Rome in 1972), aan de smaak van natuurlijk voedsel, de detailhandel enz. Afgesloten wordt met informatie en recepten van het Culinair Historisch kookmuseum De Vleer in Appelscha. Boeiend gebrachte informatie voor een breed publiek, aantrekkelijk uitgegeven.
Advertentienummer: m2257774257
Populaire zoektermen
medicijnen in Gezondheid en Voedingpioppi dieet in Gezondheid en Voedingproject gezond boek in Gezondheid en Voedingvoeding bij gezondheid en ziektede receptenbijbel in Gezondheid en Voedinggrip op koolhydraten in Gezondheid en Voedingketo dieet boeksonja bakker streetfood in Gezondheid en Voedingde afslank receptenbijbel in Gezondheid en Voedingalles draait om hormonen in Gezondheid en Voedingkillerbody lifestyle in Gezondheid en Voedingmatty barnhoorn in Gezondheid en Voedingthe new food in Gezondheid en Voedingvol smaak allerhandemaple rl 7000pellet bankzara home spreipaardrijkleding wedstrijdstuurlint racefietsmotor volvo 850witte dames schoenencomtoise klok met kastfietshokje haarlem stellagolf 7 clubsport in Auto-onderdelen