Christiane Beerlandt De Hoorn des OvervloedsBieden
Alles over lekker eten met minder zout Voedingscentrum
€ 12,50
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,85
170sinds 27 apr. '25, 19:35
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
OnderwerpDieet en Voeding
Beschrijving
Veel mensen eten te veel zout. Gemiddeld krijgen Nederlanders ongeveer 9 gram zout per dag binnen, terwijl de aanbeveling maximaal 6 gram is. Te veel zout verhoogt de bloeddruk en vergroot zo het risico op hart- en vaatziekten.
Belangrijkste punten:
Waar zit zout in?
80% van het zout dat we binnenkrijgen, komt uit bewerkte producten zoals brood, vleeswaren, kaas, soepen en sauzen. Slechts 20% voegen we zelf toe tijdens het koken of aan tafel.
Tips om minder zout te eten:
Kies vaker voor verse producten zoals groenten, fruit en ongezouten noten.
Gebruik kruiden en specerijen (zoals peper, knoflook, citroen) om eten op smaak te brengen in plaats van zout.
Vergelijk etiketten en kies producten met minder zout (let op: minder dan 0,3 gram natrium per 100 gram is een goede richtlijn).
Probeer kant-en-klare producten zoveel mogelijk te vermijden of kies de minder zoute varianten.
Wen geleidelijk aan een minder zoute smaak; je smaak past zich vanzelf aan.
Waarom minder zout?
Minder zout eten helpt om je bloeddruk gezond te houden en verlaagt je kans op nierziekten, beroerte en hartinfarcten.
Extra tip van het Voedingscentrum:
Maak kleine veranderingen stap voor stap. Bijvoorbeeld eerst minder zout gebruiken bij het koken, daarna bewust kiezen voor minder zoute producten.
Belangrijkste punten:
Waar zit zout in?
80% van het zout dat we binnenkrijgen, komt uit bewerkte producten zoals brood, vleeswaren, kaas, soepen en sauzen. Slechts 20% voegen we zelf toe tijdens het koken of aan tafel.
Tips om minder zout te eten:
Kies vaker voor verse producten zoals groenten, fruit en ongezouten noten.
Gebruik kruiden en specerijen (zoals peper, knoflook, citroen) om eten op smaak te brengen in plaats van zout.
Vergelijk etiketten en kies producten met minder zout (let op: minder dan 0,3 gram natrium per 100 gram is een goede richtlijn).
Probeer kant-en-klare producten zoveel mogelijk te vermijden of kies de minder zoute varianten.
Wen geleidelijk aan een minder zoute smaak; je smaak past zich vanzelf aan.
Waarom minder zout?
Minder zout eten helpt om je bloeddruk gezond te houden en verlaagt je kans op nierziekten, beroerte en hartinfarcten.
Extra tip van het Voedingscentrum:
Maak kleine veranderingen stap voor stap. Bijvoorbeeld eerst minder zout gebruiken bij het koken, daarna bewust kiezen voor minder zoute producten.
Advertentienummer: m2262080879
Populaire zoektermen
afvallen met gezond en vooral lekker etenmedicijnen in Gezondheid en Voedingpioppi dieet in Gezondheid en Voedingproject gezond boek in Gezondheid en Voedingvoeding bij gezondheid en ziektede receptenbijbel in Gezondheid en Voedinggrip op koolhydraten in Gezondheid en Voedingketo dieet boeklekker en simpel kookboeksonja bakker streetfood in Gezondheid en Voedingde afslank receptenbijbel in Gezondheid en Voedingkoolhydraatarm eten zo doe je datalles draait om hormonen in Gezondheid en Voedingleef meer, denk minder tweedehandshekwerk gratis in Tuin en Terrashuis te koop zelhemtv reclamesodastream cylinderje leeftijd als goudmijnvalbeugel retro scooterkruis in Militaria, Tweede Wereldoorlogw164 stoel in Auto-onderdelenzonnepanelen hefdak in Caravans en Kamperengsx 600 voorvork