De Vlaamse keuken (Irene Jordaens)
Kenmerken
Beschrijving
De Vlaamse keuken (Irene Jordaens)
Meer dan 6 jaar heeft Irene Jordaens, oud-regentes aan de Rijksnormaalschool te Herentals, het Vlaamse land afgereisd, gepraat met moeders en grootmoeders over pot en pan, kost en keuken.
Uit oude en nieuwe literatuur terzake heeft ze, met veel geduld en met nog meer kritische geest, de recepten van eigen bodem bij elkaar gezant en daarmee een tas gegevens verzameld, die verder reiken dan de regionale West- of Oost-Vlaamse, Brabantse, Antwerpse, Limburgse keukengewoonten.
· Soepen
· Waterzooi/hutspot
· Pappen
· Aardappel- en graangerechten
· Gevogelte
· Konijn
· Vleesbereidingen
· Vis
· Eieren
· Groenten
· Sauzen
· Nagerechten/taarten/vlaaien/puddingen/fruitgerechten
· Brood
Gebonden met stofomslag, 224 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Baart/De Kern/ECI, 1980
ISBN 9064260087
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd