Garnalen Kookboek 9789054269021 J. Choate

€ 6,04
Verzenden
Verzenden voor € 2,95
100sinds 28 nov. '23, 17:17
Deel via
of

Kenmerken

AuteurJ. Choate
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789054269021
Jaar (oorspr.)2004

Beschrijving

BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.

Titel: Garnalen Kookboek
Auteur: J. Choate
ISBN: 9789054269021
Conditie: meerdere condities aanwezig

Een reusachtige kom, hoog opgetast met koude garnalen, met een pikante koude saus; een frisse, magere zomerse salade; een elegant hoofdgerecht met grote, zachtroze gamba's: garnalen zijn altijd even heerlijk. Of ze nu de hoofdrol spelen of als toegift verschijnen in uw lievelingrecepten, garnalen maken van iedere maaltijd een feestmaal. Met de naam garnaal wordt een onafzienbaar aantal verschillende garnaalsoorten aangeduid, en dikwijls ook andere schaaldieren als langoustines, rivierkreeftjes en andere kleinere kreeftsoorten. De echte garnaal heeft 10 poten, en kan in formaat variëren van microscopisch klein tot wel 32 cm. Wereldwijd zijn er honderden soorten te onderscheiden: in zoetwater en in zee, van tropisch warme wateren tot de ijszee, in modderig ondiep water en in de diepte. Maar waar hij ook vandaan komt, de garnaal is een heerlijk schaaldier dat weinig vet bevat (zij het wel enig cholesterol) en weinig calorieën, maar een rijke bron van eiwitten, vitamines en mineralen vormt. Lange tijd waren garnalen uitsluitend voorbehouden aan de bewoners van kuststreken. Deze kleine dieren vormen uiterst bederfelijke waar, en pas dank zij de gekoelde vrachtwagens konden zij over grote afstanden worden vervoerd. De Hollandse keuken maakt van oudsher dankbaar gebruik van het grote, hoewel enigszins eenzijdige, aanbod van garnalen, en kent talloze garnalenrecepten: van de eenvoudige garnalenbroodjes en garnalengehakt tot meer verfijnde gerechten als garnalenragout en garnalenkroketjes. De mogelijkheden met garnalen zijn echter veel groter, en bijna ieder land heeft zijn garnalenspecialiteiten. In dit boek vindt u naast de bekende vertrouwde recepten ook wat minder bekende gerechten uit China, Japan, Afrika en Scandinavië. Dank zij de moderne koeltechnieken is het assortiment aan garnalen dat ons tegenwoordig ter beschikking staat enorm uitgebreid en is continu leverbaar. In Het gamalen kookboek zijn vele recepten met garnalen bijeengebracht, uiteenlopend van eenvoudig tot exotisch, van simpele hapjes tot feestmalen. Garnalen zijn zo eenvoudig te bereiden, zo veelzijdig en zo verrukkelijk dat ze beslist hun weg verdienen te vinden naar ieders dis.

Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:

  • Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
  • Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
  • We checken alle boeken eigenhandig
  • Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
  • 30 dagen retourgarantie
Advertentienummer: a1495558372