Vis lekker en licht

Bieden
Verzenden
2184sinds 31 dec. '23, 17:33
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2006
Productnummer (ISBN)9789002219405
ConditieGelezen
TypeHoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

Vis lekker en licht

Een viskookboek met ruim 250 heerlijke recepten heel wat nuttige productinformatie

Vis is gezond, daar is tegenwoordig iedereen het over eens. Voedingsdeskundigen raden aan om twee keer per week vis te eten. Ook vette vis mag niet op het menu ontbreken, omdat hij rijk is aan omega-3-vetzuren. Vis is gelukkig ook erg lekker. Dat blijkt ten overvloede uit Vis, lekker en licht.

Met vis, schaal- en schelpdieren kunt u eindeloos vari n. Er is keuze uit talloze soorten: kabeljauw, zalm, pladijs, heilbot, victoriabaars, tilapia, garnalen, mosselen, scampi en nog veel meer. Bovendien kunnen vis, schaal- en schelpdieren op veel manieren worden bereid: gebakken, gepocheerd, in papillot, op de barbecue of in de wok... Al deze vissoorten en bereidingswijzen komen aan bod in Vis, lekker en licht.

Naast de klassiekers als bouillabaisse, tong a meuni , paling in 't groen en paella vindt u in dit viskookboek veel originele recepten, zoals gratin van victoriabaars en courgettes, zalmwok met broccoli en cashewnoten, gepocheerde tong in kokossaus, zeeduivel met romige tomatensaus, lauwe salade van sint-jakobsvruchten of pittige gamba's met mangodressing. Dankzij de prachtige receptfoto's kunt u alvast het resultaat bekijken.

Vis, lekker en licht is een ideaal kookboek voor wie meer met vis wil doen, voor wie gezond en lekker wil eten, voor wie op zoek is naar meer afwisseling in zijn menu, voor wie graag nieuwe kookidee opdoet. Kortom, dit kookboek hoort in elke keuken thuis.

KAV-Praktische School geeft jaarlijks aan duizenden vrouwen cursussen waarin gezonde en gevarieerde voeding centraal staat. Van de Praktische School verschenen eerder de succesvolle titels Zuiders & oosters tafelen, Koken voor elke dag in de microgolfoven, Lekker koken en gezond vermageren en h basiskookboek Koken voor elke dag.

 

Informatief viskookboek met uitleg over de indeling van vissen (naar herkomst, vorm enz.), over vis en gezondheid, over kopen, bewaren en schoonmaken van vis en over de verschillende bereidingswijzen zoals o.a. pocheren, stomen, magnetron, bakken, frituren enz. Hierna aandacht voor kopen en behandelen van een groot aantal schaal- en schelpdieren, ook van visproducten als vis in blik, gedroogde of gerookte vis, surimi enz. en recepten voor sauzen. De recepten zijn ingedeeld naar zoetwatervissen, zeevissen en voor schaal- en schelpdieren. Iedere soort is ingeleid met een lexicon waarin de diverse vissen worden beschreven, met een duidelijke afbeelding in kleur en met vermelding van de Latijnse, Franse en Engelse naam en opgave van de voedingswaarden. Per bladzijde zo'n twee recepten met de ingrediëntenopgave in de buitenmarge. De handelingen staan puntsgewijs beschreven. Geïllustreerd met vaak een paginagrote, mooie gerechtfoto. De meeste vissen zijn op weekmarkten en in goed gesorteerde viswinkels verkrijgbaar. Lekkere, goed uitvoerbare recepten gericht op een breed publiek.

 

Paperback, 232 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Standaard Uitg., 2006

ISBN 9789002219405/9002219407

 

 

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1496971145