Wereldkeuken China (Yuji Wakiya & Tong Chee Hwee)
Kenmerken
Beschrijving
Wereldkeuken China (Yuji Wakiya & Tong Chee Hwee)
Typische streekgerechten op smaak gebracht door topchefs.
De Chinese keuken is zonder twijfel een van de bekendste van onze planeet. Maar het concept van de Chinese gastronomie die in het westen bekend is komt niet exact overeen met de variatie en culinaire rijkdom die de Chinezen zelf kennen. De gerechten zijn het resultaat van een combinatie van ingrediënten, structuren, smaken en kleuren waarin de verbeeldingskracht van de koks de enige beperking vormt. Het aanbod van pekingeend, dim sum, Chinese ravioli of loempia’s is het beste voorbeeld van het talent om verrassende gerechten te creëren uitgaande van een smaakvolle combinatie van ingrediënten en bereidingsmethoden. De enige norm is de wens van evenwicht, het concept van yin en yang dat ook in de keuken aanwezig moet zijn en tot uitdrukking komt in de gewaagde mix van zure en zoete smaken.
· Wereldkeuken China: voorgerechten; rijst- en deeggerechten, vlees- en visgerechten; desserts
· De keuken van de auteurs
· De provisiekast
· De dranken
-Restaurants en eetgelegenheden
· Recepten
Paperback, 191 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Het Laatste Nieuws, 2008
ISBN 5413660841015
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd