Wereldkeuken Mexico (Martha E. Ortiz Chapa & Patricia Quinta
Kenmerken
Beschrijving
Wereldkeuken Mexico (Martha E. Ortiz Chapa & Patricia Quintana)
Typische streekgerechten op smaak gebracht door topchefs
Dankzij haar rijke Arteekse erfenis en de talrijke invloeden van de Spaanse kolonisten beschikt de Mexicaanse gastronomie over een sterke persoonlijkheid. Uit de vereniging van mais, bonen of inheemse chilipepers met de vleessoorten en specerijen van het Europese continent zijn populaire gerechten ontstaan zoals de gevulde tortilla’s, de mole piblano en verschillende vleesgerechten. Naast de nationale keuken voedt de Mexicaanse gastronomie zich eveneens met de enorme variëteit aan regionale gerechten: van de eenvoudige recepten in het noorden tot de culinaire rijkdom in het centrum van het land en de Maya invloeden in het zuiden. Het zijn een voor een gerechten die je een intense smaakervaring bezorgen en die goed samengaan met een van de bekendste drankjes in de wereld: tequila.
· Wereldkeuken Mexico: antojitos (hord – d’oeuvre), soepen, voorgerechten, vlees, vis, desserts
· De keuken van de auteurs
· De provisiekast
· De dranken
-Restaurants en eetgelegenheden
· Recepten
Paperback, 187 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Het Laatste Nieuws, 2008
ISBN 5413660841015
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd