De Russische keuken
Kenmerken
Beschrijving
De Russische keuken
(Eveline Brouwers & Geerte Groen)
Voornamelijk recepten uit de republiek Rusland en enkele uit meer zuidelijke republieken zoals Georgië. Na een kort historisch overzicht, wat praktische tips over de verkrijgbaarheid van sommige ingrediënten. De recepten zijn gerangschikt op soort en worden steeds kort ingeleid. Voor koks met enige ervaring niet te moeilijk. De meeste ingrediënten zijn algemeen verkrijgbaar en betaalbaar. Het enthousiasme van de samenstelsters die tijdens hun studie Slavische talenkennis maakten met deze keuken, is inspirerend.
Vergeleken met: Marianne Saul. Dinnerparty à la Perestrojka (a.i. 90-06-309-0) dat zeer gedetailleerde werkfoto's en beschrijvingen bevat, maar een door de opzet erg beperkte receptenkeuze.
Dit boekje biedt meer keuze en variaties. Bevat een alfabetische index. Geïllustreerd met enkele karikaturale pentekeningen.
Voorgerechten
Soepen
Pasteien en pannenkoeken
Deegwaren
Graan- en rijsgerechten
Vis
Vlees
Groenten
Nagerechten
Gebak
Inmaak
Dranken
Paperback, 128 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Bzztoh, 1990
ISBN 9062914667
Alleen verzenden, niet ophalen
Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd