La cucina verde - Italiaanse groentegerechten
Kenmerken
Beschrijving
La cucina verde - de heerlijkste Italiaanse groentegerechten
(Carlo Bernasconi - Larissa Bertonasco)
Liefhebbers van groente kunnen hun hart ophalen in de Italiaanse keuken, en al helemaal met deze opvolger van La nonna, la cucina, la vita.
Carlo Bernasconi en Larissa Bertonasco hebben met La cucina verde een indrukwekkend kookboek gemaakt! In achttien hoofdstukken komen de achttien groentesoorten die voor de Italiaanse keuken het belangrijkst zijn aan bod: van artisjokken tot uitjes, broccoli en tomaten. De bijzondere recepten van Carlo inspireerden Larissa tot de geweldige illustraties.
Inspiratie voor heerlijke groentengerechten, dat geeft dit kookboek waarin achttien groenten zoals de artisjok, bonen, broccoli & bloemkool, spinazie, courgette, venkel, doperwten, asperges, polenta, paddenstoelen, pompoen, wortel, paprika, tomaat, ui, radicchio, aubergine en aardappelen aan bod komen. Vooraf een korte inleiding over de Italiaanse groentekeuken met ook aandacht voor kazen, olijven en wijnen, gevolgd door de groenten, elk apart. Over iedere soort korte informatie, vooral over de Italiaanse manieren van bereiden en met aardige jeugdherinneringen van Carlo Bernasconi, een Zwitserse uitgever/restaurateur van Italiaanse afkomst. De recepten zijn zonder vlees of vis, wel met kaas en eieren. Het zijn leuke en bijzondere variaties op bekende en minder bekende Italiaanse recepten, voor koks met enige ervaring goed uitvoerbaar. Ze werden kleurig geïllustreerd door Laura Bertonasco van wie eerder zelf 'La nonna.- La cucina.- La vita' verscheen. Verzorgd uitgegeven boek met een soepele kaft op stevig papier. Met groenteregister en receptenregister.
Paperback, 184 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Becht, 2011
ISBN 9789023013013
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd