Wereldkeuken Thailand
Kenmerken
Beschrijving
Wereldkeuken Thailand (Ian Chalermkittichai & David Thompson)
Typische streekgerechten op smaak gebracht door topchefs
· Wereldkeuken Thailand: soepen en rijstschotels, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts
· De keuken van de auteurs
· De provisiekast
· De dranken
- Restaurants en eetgelegenheden
· Recepten
De zoektocht naar een het genieten van schoonheid zijn ontzettend belangrijk voor de Thaise levensfilosofie. Bij ieder recept wordt gezocht naar de beste manier om de essentie vanm de ingrediënten tot hun recht te laten komen. Dat merk je meteen als je proeft van de aromatische en creatieve gerechten. Het heeft lang geduurd voordat de westerse keuken de Thaise heeft kunnen beïnvloeden. Maar de Thai hebben wel op meesterlijke wijze de Chinese en Indiase culinaire tradities in hun eigen kookkunst geïntegreerd. Hiervan getuigen het evenwicht tussen de verschillende smaken en het gebruik van specerijenmengelingen. Eten is in Thailand niet alleen een feest voor de smaakpapillen, ook voor het oog is het een ware belevenis. Daarvoor zorgen de gedecoreerde feesttafels vol schotels gevuld met prachtige sculpturen van vruchten en groenten.
Paperback, 191 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Het Laatste Nieuws, 2008
ISBN 5413660841015
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd