De vegetarische keuken van Mexico
Kenmerken
Beschrijving
De vegetarische keuken van Mexico (Edith Metcalfe de Plata)
Na een uitgebreide inleiding over Mexicaanse eetgewoonten, afwijkend keukengerei en voedingswaarden, geeft de schrijfster ruim 90 recepten die ook gebruikt worden in een vegetarisch restaurant in Lopez Cotilla, Mexico. Aan de orde komen: tortilla's, soepen en voorgerechten, salades, sauzen, tacos en enchiladas, hoofdgerechten, groenten, nagerechten en dranken. Vlees, vis en gevogelte komen in de recepten niet voor. Benodigdheden en bereidingswijze zijn heel duidelijk aangegeven. Goede typografische weergave. Geen illustraties. Omslagfoto in kleur van smakelijk uitziende gerechten. Een leuke aanwinst voor vegetariërs (en anderen!) die eens in een nieuwe richting willen experimenteren (chili's pellen en tortillas bakken is nog niet zo eenvoudig!) en die wel van hartig gekruid voedsel houden.
Tortilla's
Soepen en voorgerechten
Salades en slasauzen
Sauzen en relishes
Taco's en enchiladas
Hoofdgerechten
Sojabonen
Groenten als bijgerecht
Nagerechten
Dranken
Paperback, 112 pag., register
Uitg. Bzztoh, 1990
ISBN 9062914616
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd