Toen was koken heel gewoon (Lisette Bossert)

845sinds 1 mei. '24, 21:22
Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,25
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2015
Productnummer (ISBN)9789081764872
ConditieGelezen
AuteurLisette Bossert
TypeTaart, Gebak en Desserts, Hoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

 

Toen was koken heel gewoon

(Lisette Bossert)

 

 

Welke geuren en smaken doen schrijfster Miep Diekmann denken aan haar jeugd op de Antillen? Wat zijn volgens theatermaker Beppe Costa de overeenkomsten tussen koken en het maken van een voorstelling? en waar komt toch die fascinatie voor wild vandaan bij smaakprofessor Peter Klosse? 

Voor Toen was koken heel gewoon tekende chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken op die ze voerde over smaakherinneringen en de rol van (lekker) eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist.

 

Janny de Moor

Beppe Costa

Alexandra Radius

Peter Klosse

Miep Diekmann

Tjeu van den Berk

Machteld Huber

The Tjong-Khing

Wieteke van Dort

Ans Bossert

 

 

Chef-kok Lisette Bossert sprak met tien mensen uit heel verschillende (eet)culturen die in de jaren vijftig/zestig opgroeiden over de rol van eten in hun leven. Hoe was het eten vroeger thuis, wat was hun lievelingseten, waar hadden ze een hekel aan? Hoe is het nu? Geïnterviewd werden onder meer cabaretière/actrice Wieteke van Dort, hoteleigenaar/lector gastronomie Peter Klosse, illustrator Thé Tjong-Khing, schrijfster Miep Diekmann en balletdanseres Alexandra Radius. Ieder interview wordt gevolgd door een stuk of vijf recepten. Bij Wieteke van Dort onder meer kokoskoek met mango-citroensaus, bij Miep Diekmann ‘snert’ van verse doperwten met kokos en koriander en bij Alexandra Radius verse tomatensoep met gepofte knoflookroom. Gerechten die voortvloeien uit hun herinneringen, maar met een moderne ‘twist’. Tussendoor aandacht voor typische producten en stijlen uit vooral de jaren vijftig, zoals serviesontwerpen, de keukens van Piet Zwart, keukenhulpjes, kookboekjes, etc. Tot slot wat basisrecepten van o.a. dressings, mayonaise en bouillons. Een aantrekkelijk, nostalgisch, geheel in de stijl van die jaren vormgegeven boekje vol foto’s (o.a. van de geïnterviewden) en illustraties. Voorin een overzicht van de geïnterviewden en de daarbij behorende recepten.

 

Paperback, 94 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Loopvis, 2015

ISBN 9789081764872

 

 

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1501203001