Het broodbakboek - Tip Culinair (Sara Lewis)
Kenmerken
Beschrijving
Het broodbakboek - Tip Culinair
(Sara Lewis)
Voor broodbakken met de hand of met de machine
Hét broodbakboek is een compleet bakboek voor groot en klein brood. Bij alle recepten is zowel een beschrijving voor de bereiding met de hand als met de broodbakmachine opgenomen. De duidelijke stap-voor-stapinstructies maken broodbakken tot een gegarandeerd succes!
Geurig, versgebakken brood voor bij het ontbijt of iets lekkers voor bij thee of koffie, voor elke gelegenheid is een recept opgenomen. Van boeren- en kruidenbrood tot ciabatta en spinazie-pancetta pizza's en van mini-chocoladebroodjes en bagels tot crumpets en pittabrood.
Zelf brood bakken is een avontuur. Je hebt er weinig voor nodig: meel, gist en water en wie een broodbakmachine bezit, hoeft al helemaal weinig te doen. Dit bakboek begint met informatie over basisingrediënten: soorten meel (ook glutenarm en glutenvrij meel), gist, suiker, water en verrijkende elementen als boter, olie en eieren. Duidelijke aanwijzingen voor het bakken met de broodbakmachine en het brood bakken met de hand (manieren van kneden, speciale vormen, het afwerken voor een knapperige korst enz.). Hierna broodrecepten voor o.a. dagelijks brood, boerenbrood, kruidige broden, zoet brood, kleine broodjes, broden zonder gist en glutenvrij brood. Ieder recept heeft aanwijzingen voor het werken met de hand en met de broodbakmachine. Heldere bladspiegel, recepthandelingen puntsgewijs en geïllustreerd met kleine en paginagrote inspirerende foto's. Er wordt in dit boek alleen de in iedere supermarkt verkrijgbare pakjes korrelgist gebruikt.
Paperback, 144 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Tip Culinair/Sanoma, 2004
ISBN 9789058551344
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd