Wildgerechten 9789051215403 Klosse

€ 14,40
Verzenden
Verzenden voor € 2,95
30sinds 15 mei. '24, 06:21
Deel via
of

Kenmerken

AuteurKlosse
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789051215403
Jaar (oorspr.)1995

Beschrijving

BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.

Titel: Wildgerechten
Auteur: Klosse
ISBN: 9789051215403
Conditie: Als nieuw

Wild is meer dan wild, wild is bijzonder is sinds jaar en dag het motto van de culinaire wildspecialisten in Nederland, en zeker bij De Echoput in de Apeldoornse kroondomeinen. In dit gerenommeerde restaurant wordt sinds ruim veertig jaar veel aandacht besteed aan het bereiden van bijzondere wildgerechten; dat kan bijna niet anders, het restaurant is immers gelegen in een groot natuurgebied. Niet alleen gerechten van wild krijgen veel aandacht bij restaurateur Peter Klosse en zijn chefkok Theus de Kok-, ook smaken en smaakcombinaties zijn erg belangrijk.

Dit zeer overzichtelijke en rijk geïllustreerde boek Wildgerechten is opgezet in twee delen.

Deel 1 geeft informatie over de smaak van gerechten en wijnen en over optimale combinaties van beide.

Deel u omvat een inleiding over kooktechnieken in het algemeen en het bereiden van zowel vederwild als haarwild in het bijzonder. Daarna volgen oorspronkelijke, speciaal voor dit boek samengestelde, recepten. Deze zijn gegroepeerd per soort wild dat elk geplaatst is in zijn eigen seizoen. Zo vinden we in het voorjaar de reebok, het wilde konijn, de houtduif en de kwartel; in de zomer de wilde eend en de taling, de watersnip, het patrijs en de houtsnip; in de herfst het hert, het wild zwijn, de fazant, het haas en de moeflon en in de winter de fazantehaan, de reegeit en de gans. ook aan de andere bijzondere produkten uit het bos, de paddestoelen, is een hoofdstuk gewijd. Lekkere bijgerechten en nagerechten ten slotte geven voldoende inspiratie voor een geslaagd en feestelijk wilddiner. Elk recept is voorzien van suggesties voor wijntypes die er goed bij passen. Als extraatje neemt de grote wildkenner Wil Huygen u mee de natuur in, van zijn hand zijn de beschrijvingen van de verschillende dieren. Arnold Meine lansen ten slotte is verantwoordelijk voor 1 de sfeervolle culinaire fotografie.

Wildgerechten is een schitterend kookboek dat voor liefhebbers van lekker eten een belangrijk inspirator en naslagwerk zal zijn.

Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:

  • Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
  • Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
  • We checken alle boeken eigenhandig
  • Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
  • 30 dagen retourgarantie
Advertentienummer: a1501648092