A2 / TaalCompleet 9789490807245€ 46,65
Kastelenkookboek 9789075979305 Robbie Dell Aira
€ 20,25
Verzenden
341sinds 22 okt. '24, 08:02
Kenmerken
AuteurRobbie Dell' Aira
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789075979305
Jaar (oorspr.)2010
Beschrijving
BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.
Titel: Kastelenkookboek
Auteur: Robbie Dell' Aira
ISBN: 9789075979305
Conditie: Beetje gebruikt
Waarachtige recepten uit de keukens van Nederlandse kastelen en buitenplaatsen, Luidruchtige braspartijen, veel drank en ranzige potkost, dat is het beeld wat je al snel voor ogen hebt als je aan het culinaire verleden van onze voorouders denkt. Maar klopt dat beeld wel? Op feestdagen kwamen uitbundige eetfeesten natuurlijk wel voor, maar wat at men op doordeweekse dagen of in tijden van schaarste en langdurig vasten? Kasteelbewoners waren niet voor niets zuinig en aten gezond en smakelijk. Aan tafel gedroegen de adellijke dames en heren van weleer zich hoffelijk en beschaafd, zelfs in de 'woeste' middeleeuwen.
Kastelenkenner Robbie Dell'Aira kwam er tijdens kunsthistorisch onderzoek in Nederland en Italië achter dat de vele kasteelarchieven een bijzonder rijke en onontdekte bron vormen voor een culinair avontuur. Experimenterend in het Italiaanse Bologna met parelhoen en wild zwijn ondernam Dell'Aira de eerste stappen op culinairhistorisch gebied. Het zou bij terugkomst in Nederland uitmonden in een project waarin hij zich liet adviseren door tal van deskundigen op het gebied van culinaire geschiedenis. Door zijn uitgebreide netwerk in de Nederlandse kastelenwereld had hij ook toegang tot particuliere archieven waarin niet eerder onderzoek verricht kon worden. Aan de hand van die vondsten neemt Dell'Aira u mee naar een aantal bekende en onbekende Nederlandse kastelen en buitenplaatsen waarin het culinaire verleden aan de hand van begeleidende verhalen over excentrieke kasteelbewoners weer tot leven komt. Aan de hand van oude culinaire teksten, waaronder nooit eerder gepubliceerde handschriften uit lang vervlogen tijden, wist hij tal van recepten te reconstrueren om opnieuw te worden bereid én geproefd.
Het Kastelenkookboek biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het culinaire verleden van de Nederlandse elite vanaf de late Middeleeuwen tot in het Interbellum. Veel zal bij de hedendaagse proever in de smaak vallen.
Titel: Kastelenkookboek
Auteur: Robbie Dell' Aira
ISBN: 9789075979305
Conditie: Beetje gebruikt
Waarachtige recepten uit de keukens van Nederlandse kastelen en buitenplaatsen, Luidruchtige braspartijen, veel drank en ranzige potkost, dat is het beeld wat je al snel voor ogen hebt als je aan het culinaire verleden van onze voorouders denkt. Maar klopt dat beeld wel? Op feestdagen kwamen uitbundige eetfeesten natuurlijk wel voor, maar wat at men op doordeweekse dagen of in tijden van schaarste en langdurig vasten? Kasteelbewoners waren niet voor niets zuinig en aten gezond en smakelijk. Aan tafel gedroegen de adellijke dames en heren van weleer zich hoffelijk en beschaafd, zelfs in de 'woeste' middeleeuwen.
Kastelenkenner Robbie Dell'Aira kwam er tijdens kunsthistorisch onderzoek in Nederland en Italië achter dat de vele kasteelarchieven een bijzonder rijke en onontdekte bron vormen voor een culinair avontuur. Experimenterend in het Italiaanse Bologna met parelhoen en wild zwijn ondernam Dell'Aira de eerste stappen op culinairhistorisch gebied. Het zou bij terugkomst in Nederland uitmonden in een project waarin hij zich liet adviseren door tal van deskundigen op het gebied van culinaire geschiedenis. Door zijn uitgebreide netwerk in de Nederlandse kastelenwereld had hij ook toegang tot particuliere archieven waarin niet eerder onderzoek verricht kon worden. Aan de hand van die vondsten neemt Dell'Aira u mee naar een aantal bekende en onbekende Nederlandse kastelen en buitenplaatsen waarin het culinaire verleden aan de hand van begeleidende verhalen over excentrieke kasteelbewoners weer tot leven komt. Aan de hand van oude culinaire teksten, waaronder nooit eerder gepubliceerde handschriften uit lang vervlogen tijden, wist hij tal van recepten te reconstrueren om opnieuw te worden bereid én geproefd.
Het Kastelenkookboek biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het culinaire verleden van de Nederlandse elite vanaf de late Middeleeuwen tot in het Interbellum. Veel zal bij de hedendaagse proever in de smaak vallen.
Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:
- Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
- Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
- We checken alle boeken eigenhandig
- Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
- 30 dagen retourgarantie
Website
boekenbalie.nlAdvertentienummer: a1506965927
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekeneugen pauli in Kookboekenjamie oliver 5 ingrediënten in Kookboekenbrood banket in Boekenw220 velgenduikmesmonnalisa 92 meisjecarburateur mercedes 190lego harry potter onderdelendynacord gitaar in Muziek en Instrumentenclignoteurtamron zonnekapvelvet keerkoppeling in Bootonderdelen