Bloesems van wijsheid - Doug Glener & Sarat Komaragiri € 5,95
Smaak - Sybil Kapoor
€ 4,95
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 3,99 of thuis voor € 3,95
Thuisbezorgd voor € 4,25
260sinds 23 feb. '24, 11:23
Kenmerken
ConditieGelezen
TypeOverige typen
Jaar (oorspr.)2003
AuteurSybil Kapoor
Beschrijving
Smaak - Sybil Kapoor
Het combineren van de basissmaken zuur zout hartig bitter en zoet
Bij eten draait het allemaal om het op een geslaagde wijze combineren van de basissmaken -zuur, zout, umami (hartig), bitter en zoet. Maar hoe kan het dat gegrilde vis door een scheutje citroensap zo zoet wordt en waardoor smaakt minestrone zo hartig na toevoeging van wat geraspte parmezaanse kaas? Zodra u begrijpt hoe elementaire smaakcombinaties functioneren en waarom dat zo is, gaat u overheerlijk koken.
Aan elke smaak is één hoofdstuk gewijd, maar zout en umami zijn in één hoofdstuk gecombineerd omdat ze veel gemeen hebben. Aan het begin van elk hoofdstuk staan recepten voor dranken en soepen, zodat u kunt zien hoe slechts twee of drie smaken elkaar beïnvloeden. Verderop in elk hoofdstuk komt de totale verscheidenheid aan smaakcombinaties aan bod. In de laatste twee hoofdstukken wordt uitgelegd hoe smaakmakers als rozemarijn en vanille onze waarneming van de vijf smaken beïnvloeden.
ISBN 9789059202429
Uitg. Veltman. jaar 2003
Hardcover. afm. 210 x 260 x 22 mm. 208 blz.
Kijk ook naar mijn andere advertenties
Het combineren van de basissmaken zuur zout hartig bitter en zoet
Bij eten draait het allemaal om het op een geslaagde wijze combineren van de basissmaken -zuur, zout, umami (hartig), bitter en zoet. Maar hoe kan het dat gegrilde vis door een scheutje citroensap zo zoet wordt en waardoor smaakt minestrone zo hartig na toevoeging van wat geraspte parmezaanse kaas? Zodra u begrijpt hoe elementaire smaakcombinaties functioneren en waarom dat zo is, gaat u overheerlijk koken.
Aan elke smaak is één hoofdstuk gewijd, maar zout en umami zijn in één hoofdstuk gecombineerd omdat ze veel gemeen hebben. Aan het begin van elk hoofdstuk staan recepten voor dranken en soepen, zodat u kunt zien hoe slechts twee of drie smaken elkaar beïnvloeden. Verderop in elk hoofdstuk komt de totale verscheidenheid aan smaakcombinaties aan bod. In de laatste twee hoofdstukken wordt uitgelegd hoe smaakmakers als rozemarijn en vanille onze waarneming van de vijf smaken beïnvloeden.
ISBN 9789059202429
Uitg. Veltman. jaar 2003
Hardcover. afm. 210 x 260 x 22 mm. 208 blz.
Kijk ook naar mijn andere advertenties
Advertentienummer: m2084406905
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenvol smaak allerhandeclaudia roden in Kookboekeneugen pauli in Kookboekenjamie oliver 5 ingrediënten in Kookboekenringratel steeksleutelsethugo matthysenoude kleding heren in Broeken en Pantalonssp racket in Sport en Fitnessmuziekboeken in Muziek