De Joodse Keuken - Clarissa Hyman

Bieden
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,50
220sinds 19 mar. '24, 00:45
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)2003
AuteurClarissa Hyman

Beschrijving

De Joodse Keuken - Clarissa Hyman
Recepten en verhalen uit de hele wereld.
Samenvatting:
De joodse keuken is een weerspiegeling van een religieuze overtuiging, een cultuur- en familiegeschiedenis. Onderdeel van de joodse godsdienst zijn de dieetvoorschriften van kashrut. De wetten van kashrut bepalen wat toegestaan – kosher – is en wat verboden – trefah – is, en brengen een scheiding aan tussen vlees- en zuivelproducten. Dit boek volgt die traditie en is verdeeld in drie hoofdstukken: Vlees, Zuivel en Pareve (neutraal). De internationaal getinte recepten bieden gerechten als Tunesische paprika-tomatensalade en de traktatie Sufganiot, Israëlische jamdonuts. De geschiedenis van negen joodse families loopt als een rode draad door het boek. Zij verhaalt van familiefeesten; reizen over verschillende continenten; hereniging en afscheid; oorlog en vrede. Elk verhaal gaat vergezeld van een recept. Een heerlijke, internationale fusion-keuken: de joodse keuken is net zo rijk als de joodse culturele erfenis.
Clarissa Hyman is freelance auteur, joods en schrijft over eten en reizen. In 2002 won ze de prestigieuze Glenfiddich Food Writer of the Year-award. Haar werk als televisieproducent en schrijfster gaat hand in hand met haar liefde voor verhalen vertellen, interesse in mensen, en een levenslange passie voor eten.
Clarissa Hyman is eveneens auteur van De Siciliaanse Keuken , authentieke recepten en culinaire geheimen uit de Cucina Siciliana.
Uitgever: Tirion Culinair 2003.
Afmeting: 26,5 x 23,6 x 2,1 cm.
160 Pagina’s met kleurenfoto’s.
ISBN: 9789043904803.
Hardcover gebonden met stofomslag.
Zo goed als nieuw.

Verzendkosten koper 4,50.
Advertentienummer: m2094294696