Beproefde recepten uit de kloosterkeuken

Bieden
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,50
170sinds 9 apr. '24, 02:47
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGelezen
KeukenEuropa
Jaar (oorspr.)1999
EigenschappenGezond koken, Vegetarisch

Beschrijving

Beproefde recepten uit de kloosterkeuken
Gezonde natuurlijke voeding gebaseerd op verse ingrediënten.
Uitgever: Uitgeverij het Spectrum 1999.
Samenvatting:
Eenvoud, soberheid, seizoengebondenheid, verse, natuurlijke ingrediënten: dat zijn de sleutelwoorden van de kloosterkeuken. De grote belangstelling voor deze eeuwenoude, beproefde principes komt voort uit onze wens naar een eerlijke, gezonde, smakelijke keuken. Broeder Victor, benedictijn, heeft in zijn inmiddels klassieke boek recepten bijeengebracht die in zijn orde - de oudste kloosterorde van de westerse kerk - al eeuwenlang in omloop zijn. Verse, onbespoten producten uit zijn moestuin inspireerden hem tot gezonde, uitgebalanceerde maaltijden. De nadruk ligt vanzelfsprekend op groenten, fruit en kruiden, maar zuivel en vis komen ook aan bod. Laat u inspireren door deze overheerlijke, eenvoudige menu's die het lichaam verkwikken en door het garnituur van diepzinnige citaten die de geest verrijken.
Recensie:
Recepten uit het Amerikaanse benedictijnenklooster 'Our Lady of the Resurrection' in de staat New York. Het eten in een klooster is sober, gestreefd wordt naar een gezond, evenwichtig dieet waarbij groenten een grote plaats innemen. De kloosterlingen eten geen vlees, wel vis. De recepten zijn ingedeeld naar jaargetijde en staan min of meer op de gebruikelijke menuvolgorde. Per bladzijde één recept met opgave aantal eters (twee, vier, zes, acht), handelingen puntsgewijs. Onder ieder recept een kleine afbeelding van een (middeleeuwse) houtsnede of gravure en een tekst: een regel van Benedictus, of een spreuk of citaat uit het werk van theologen, schrijvers en heiligen zodat naast het lichaam ook de geest wordt gevoed en tot bezinning wordt geprikkeld. Het boek wordt besloten met een aantal basisrecepten, een alfabetische trefwoordenregister met recepten voor vers fruit en groenten en een alfabetische receptenregister op gerechtsoort. De vertaling schiet op enkele plaatsen tekort (b.v. kooktijden). Mensen die vaker vegetarisch koken kunnen zelf wel recepten interpreteren maar voor beginners is dit boek moeilijk. Lutz, Robin. Kloosterkeukens en recepten *, is meer op Europa gericht en biedt ook recepten met vlees. De boeken zijn goed naast elkaar te gebruiken. Aantrekkelijke omslag.
Afmetingen :16x231x184 mm.
Gewicht :363,00 gram.
ISBN10 :9027466432.
ISBN13 :9789027466433.
Geen leesrimpel.
167 Pagina’s met illustraties.
In goede staat.

Verzendkosten koper €4,50
Advertentienummer: m2102150311