LA CUCINA ESSENZIALE

Bieden
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,50
61sinds 12 apr. '24, 10:44
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
KeukenItalië

Beschrijving

Stefano Cavallini
hardcover met omslag, keurige staat, 192 pagina's
La cucina essenziale is de benaming voor mijn manier van koken, die ik vanaf het moment dat ik mij in Londen vestigde steeds verder heb geperfectioneerd.
De basisprincipes leerde ik in Milaan van "grand maestro" Gualtiero Marchesi. Hij bracht me niet alleen een passie voor voedsel bij, maar leerde me ook hoe het te bereiden zonder dat het aan smaak verliest.'
Deze jonge kok die eerder bij Gualtiero Marchesi en Marco Pierre White werkte, leidt nu een beroemd Londens restaurant.
Zijn op de Italiaanse kookkunst geinspireerde keuken streeft naar een evenwichtige combinatie van ingredienten.
Met name zijn sauzen zijn verrassend licht en origineel: purees van groenten worden op smaak gebracht met bouillon en vlak voor het opdienen geemulgeerd met olijfolie.
Het boek begint met een aantal basisrecepten.
Verspreid door het boek staan 'masterclasses' voor bladerdeeg, pasta, saffraanrisotto, consomme en zabaione, met werkfoto's en een goede uitleg over de bereiding van deze gerechten.
Voor de meeste recepten in dit boek is kookervaring wel vereist.
Zowel professionele koks als hobbykoks zullen zich graag door deze manier van koken laten inspireren.
De fantastische paginagrote kleurenfoto's geven een uitstekend, duidelijk beeld van de gerechten. Tot slot een verklarende woordenlijst, een alfabetisch receptenregister en een lijst van diverse winkeliers in Nederland. Omslag in rood toont een foto van een doorgesneden artisjok met lichtgroene belettering.
Advertentienummer: m2103271724