Smaak, combineren van de basissmaken zuur zout hartig bitter

€ 7,50
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,99
130sinds 16 mei. '24, 08:43
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
TypeOverige typen
Jaar (oorspr.)2004
AuteurSybil Kapoor

Beschrijving

Smaak, combineren van de basissmaken
zuur zout hartig bitter en zoet

Sybil Kapoor

Bij eten draait het allemaal om het op een geslaagde wijze combineren van de basissmaken -zuur, zout, umami (hartig), bitter en zoet. Maar hoe kan het dat gegrilde vis door een scheutje citroensap zo zoet wordt en waardoor smaakt minestrone zo hartig na toevoeging van wat geraspte parmezaanse kaas? Zodra u begrijpt hoe elementaire smaakcombinaties functioneren en waarom dat zo is, gaat u overheerlijk koken.
Aan elke smaak is één hoofdstuk gewijd, maar zout en umami zijn in één hoofdstuk gecombineerd omdat ze veel gemeen hebben. Aan het begin van elk hoofdstuk staan recepten voor dranken en soepen, zodat u kunt zien hoe slechts twee of drie smaken elkaar beïnvloeden. Verderop in elk hoofdstuk komt de totale verscheidenheid aan smaakcombinaties aan bod. In de laatste twee hoofdstukken wordt uitgelegd hoe smaakmakers als rozemarijn en vanille onze waarneming van de vijf smaken beïnvloeden.

ISBN 9789059202429
uit 2004
208 pagina's
Afmetingen: 21 x 26 x 2.5 cm
Hardcover met papieren omslag
Uitgever: Veltman

Boek heeft lichte gebruikerssporen, klein vlekje op zijrand, zie ook foto's

Vaste prijs € 7.50
Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een goed doel, regelmatig een ander goed doel.
Neem een kijkje op mijn website esthersboekenplank voor alle boeken.
Dagelijks komen er op de website meerdere "nieuwe" tweedehands boeken bij.

Verzendkosten zijn voor 1 of meer boeken € 4,99
Ophalen op een DHL pakketpunt is ook mogelijk!
Neem een kijkje bij mijn andere advertenties om te besparen op de verzendkosten!
(d37-011)
Er bestaat een kleine kans dat het via mijn website is verkocht, dit wordt elke werkdag aangepast indien nodig.)
Advertentienummer: m2115542537