Sweater Phil & Phae oud roze dust maat 98€ 6,00
J. Hellon - Puur India kookboek La Porte des Indes
€ 10,00
Ophalen of Verzenden
330sinds 25 feb. '25, 13:14
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
KeukenAzië en Oosters
Jaar (oorspr.)2007
AuteurJ. Hello
TypeVoorgerechten en Soepen, Hoofdgerechten, Tapas, Hapjes en Dim Sum, Taart, Gebak en Desserts, Overige typen
EigenschappenGezond koken, Vegetarisch
Beschrijving
Kookboek: J. Hellon - Puur India
Ondertitel: verrassende gerechten uit de keuken van La Porte des Indes
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 190
Contributors: List(T. Le Duc)
ISBN 978 90 209 7003 6
La Porte des Indes
Het authentieke verhaal van het beroemde restaurant aan de Brusselse Louizalaan. Sinds 1984 opent La Porte des Indes de poorten naar een betoverende wereld, de geschiedenis van de Frans-Indische keuken, het culinaire erfgoed van India.
LA PORTE DES INDES is de droom van Karl Steppé, stichter van de Blue Elephant groep, een foodie en een man met een liefde voor oosters antiek. In de rijkelijke interieurs geniet je van de sfeer van Frans-kolonisch India en beleef je een unieke stijl van de kruidige Indische keuken.
PUUR INDIA serveert het beste uit de receptuur van La Porte des Indes. Meer dan 80 heerlijke specialiteiten met straatsnacks uit Mumbay, kebab en samosa's gerechten uit de tandoor, curry's en chutneys, desserts en cocktails. Alle bereidingen worden duidelijk uitgelegd en elk hoofdstuk geeft je nuttig advies over het verkrijgen van de producten...
Inhoud:
PUUR INDIA
THE FRENCH CONNECTION
EEN STORMACHTIG VERHAALDE GESCHIEDENIS VAN DE FRANSEN IN INDIA
HET VERHAAL VAN LA PORTE DES INDES
WIJN EN DE INDISCHE KEUKEN
EEN SCHATKIST AAN THEE
DE INDISCHE KEUKEN
KOOKBENODIGDHEDEN
STREET FOOD HET CULINAIRE STRAATFESTIVAL
HORS-D'OEUVRES
Sev Batata Puri - Een straatsnack uit Bombay
Pakora van warmoes en waterkastanje
Auberginebeignets
Linzendumplings in een yoghurtsaus
Shingora-Groentesamosa's
Patra Ni Machi - Parsi-gestoomde vis
Malabarkrab
Peperkrab
Jhinga Jalpari - Kruidige garnalen in griesmeel
Demoiselles de Pondicherry - Jakobsvruchten in saffraansaus
Sunhere Samosa - Samosa's met kip
Khumb ka kabab - Paddenstoelcakes
Kip Lasooni Tikka - Kipkebab
Salade du Métis - Bananenbloemsalade
Tandoori foie gras
Rasoul-Samosa's met lam
Lucknowi Seekh Kabab - Kebab met lam en kruiden
SOEPEN
Gekoelde mangosoep
Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dakshin-Gelelinzensoep
Nalli Ka Shorba - Soep van lamsschenkel
Gerookte tomaten- en paprikasoep
GERECHTEN UIT DE TANDOOR
Tandoori Jhinga - Geroosterde garnalen
Machli Gulnaar - Geroosterde zalm
Anarkali-kreeft
Murgh Tandoori - Geroosterde kip
VLEES, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN
Cassoulet van schaal- en schelpdieren
Lasooni Jhinga - Gewokte garnalen met knoflook
Garnalencurry met groene mango
Kolmi No Prato - Parsigarnalen
Policha Meen - In bananenblad gebakken zeebaars
Nilgiri Machi - Groene curry van vis
Meen Vaich - Rode viscurry uit Kerala
Magret de Canard Pulivaar - Gebakken eendenborst in een kruidige tamarindesaus
Poulet rouge
Kozhi Istew - Kippenstoofpot uit Kerala
Patiala Dhaba Murg - Kip 'Patiala'
Kip Tikka Masala
Kath Kozhi Chettinad - Chettinad-parelhoen
Achari Khargosh - Konijn in pickles
Pork Vindaloo 'Ordinaire' - Varkenscurry uit Goa
Coorgi Pandhi Kari - Zuid-Indische varkenscurry
Adrak Ke Panje - Lamskoteletten
Hyderabadi Biryani - Lamsstoofpot
Roganjosh - Lamsschenkels met saffraan
Chumude Karaikal - Geroerbakt rundvlees met kokosnoot
GROENTEN
Rougail d'Aubergine - Gerookte-auberginemoes
Naintara Do Pyaz - Geroerbakte okra met uien
Mirchi Ka Salan - Milde chilipepers in een notensaus
Saag Paneer - Spinazie met kaas
Bombay Aloo - Aardappelen uit Mumbai
Coorgipaddenstoelencurry
Aloo dum - Gevulde aardappelen met saus
Kadai Subzi - Groenten in Kadaisaus
Larganshala - Parsigroentestoofpot
Kamal Karki Jaipuri - Gefrituurde lotuswortel
Punjabi Chole - Kekererwten en aardappelen
RIJST EN BROOD
Safed Chawal - Basmatirijst
Kesaria Pilau - Saffraanrijst
Riz au coco - Kokosrijst
Yelemecam Sadam - Limoenrijst
Idiappam - Rijstnoedels
Pain Créole - Rijstpannenkoeken
Naan
SAUZEN EN CHUTNEYS
Mangosaus
Kadaisaus
Karwari-kokoschutney
Muntsaus
Uisaus
Tamarindesaus
Creoolse saus
Raita Yoghurtdipsaus
Tomatenrougail
NAGERECHTEN
Chocolademousse met steranijs
Rijstpap met rozenconfit
Appel Malpua
Papappel Halwaa
Roomijs van Belgische chocolade en praliné
Payasam - Pudding van groene linzen en kokos
Crème brûlée met rode rijst en jackfruit
Masalatheemousse
COCKTAILS
Monsoon
Rose-e-tini
Pondi Chéri Mon Amour
Coco passion
Liquid Gold
Red Dragon
Indian Cosmopolitan
Kama Sutra
Tamarind Martini
French Connection
Ondertitel: verrassende gerechten uit de keuken van La Porte des Indes
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 190
Contributors: List(T. Le Duc)
ISBN 978 90 209 7003 6
La Porte des Indes
Het authentieke verhaal van het beroemde restaurant aan de Brusselse Louizalaan. Sinds 1984 opent La Porte des Indes de poorten naar een betoverende wereld, de geschiedenis van de Frans-Indische keuken, het culinaire erfgoed van India.
LA PORTE DES INDES is de droom van Karl Steppé, stichter van de Blue Elephant groep, een foodie en een man met een liefde voor oosters antiek. In de rijkelijke interieurs geniet je van de sfeer van Frans-kolonisch India en beleef je een unieke stijl van de kruidige Indische keuken.
PUUR INDIA serveert het beste uit de receptuur van La Porte des Indes. Meer dan 80 heerlijke specialiteiten met straatsnacks uit Mumbay, kebab en samosa's gerechten uit de tandoor, curry's en chutneys, desserts en cocktails. Alle bereidingen worden duidelijk uitgelegd en elk hoofdstuk geeft je nuttig advies over het verkrijgen van de producten...
Inhoud:
PUUR INDIA
THE FRENCH CONNECTION
EEN STORMACHTIG VERHAALDE GESCHIEDENIS VAN DE FRANSEN IN INDIA
HET VERHAAL VAN LA PORTE DES INDES
WIJN EN DE INDISCHE KEUKEN
EEN SCHATKIST AAN THEE
DE INDISCHE KEUKEN
KOOKBENODIGDHEDEN
STREET FOOD HET CULINAIRE STRAATFESTIVAL
HORS-D'OEUVRES
Sev Batata Puri - Een straatsnack uit Bombay
Pakora van warmoes en waterkastanje
Auberginebeignets
Linzendumplings in een yoghurtsaus
Shingora-Groentesamosa's
Patra Ni Machi - Parsi-gestoomde vis
Malabarkrab
Peperkrab
Jhinga Jalpari - Kruidige garnalen in griesmeel
Demoiselles de Pondicherry - Jakobsvruchten in saffraansaus
Sunhere Samosa - Samosa's met kip
Khumb ka kabab - Paddenstoelcakes
Kip Lasooni Tikka - Kipkebab
Salade du Métis - Bananenbloemsalade
Tandoori foie gras
Rasoul-Samosa's met lam
Lucknowi Seekh Kabab - Kebab met lam en kruiden
SOEPEN
Gekoelde mangosoep
Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dakshin-Gelelinzensoep
Nalli Ka Shorba - Soep van lamsschenkel
Gerookte tomaten- en paprikasoep
GERECHTEN UIT DE TANDOOR
Tandoori Jhinga - Geroosterde garnalen
Machli Gulnaar - Geroosterde zalm
Anarkali-kreeft
Murgh Tandoori - Geroosterde kip
VLEES, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN
Cassoulet van schaal- en schelpdieren
Lasooni Jhinga - Gewokte garnalen met knoflook
Garnalencurry met groene mango
Kolmi No Prato - Parsigarnalen
Policha Meen - In bananenblad gebakken zeebaars
Nilgiri Machi - Groene curry van vis
Meen Vaich - Rode viscurry uit Kerala
Magret de Canard Pulivaar - Gebakken eendenborst in een kruidige tamarindesaus
Poulet rouge
Kozhi Istew - Kippenstoofpot uit Kerala
Patiala Dhaba Murg - Kip 'Patiala'
Kip Tikka Masala
Kath Kozhi Chettinad - Chettinad-parelhoen
Achari Khargosh - Konijn in pickles
Pork Vindaloo 'Ordinaire' - Varkenscurry uit Goa
Coorgi Pandhi Kari - Zuid-Indische varkenscurry
Adrak Ke Panje - Lamskoteletten
Hyderabadi Biryani - Lamsstoofpot
Roganjosh - Lamsschenkels met saffraan
Chumude Karaikal - Geroerbakt rundvlees met kokosnoot
GROENTEN
Rougail d'Aubergine - Gerookte-auberginemoes
Naintara Do Pyaz - Geroerbakte okra met uien
Mirchi Ka Salan - Milde chilipepers in een notensaus
Saag Paneer - Spinazie met kaas
Bombay Aloo - Aardappelen uit Mumbai
Coorgipaddenstoelencurry
Aloo dum - Gevulde aardappelen met saus
Kadai Subzi - Groenten in Kadaisaus
Larganshala - Parsigroentestoofpot
Kamal Karki Jaipuri - Gefrituurde lotuswortel
Punjabi Chole - Kekererwten en aardappelen
RIJST EN BROOD
Safed Chawal - Basmatirijst
Kesaria Pilau - Saffraanrijst
Riz au coco - Kokosrijst
Yelemecam Sadam - Limoenrijst
Idiappam - Rijstnoedels
Pain Créole - Rijstpannenkoeken
Naan
SAUZEN EN CHUTNEYS
Mangosaus
Kadaisaus
Karwari-kokoschutney
Muntsaus
Uisaus
Tamarindesaus
Creoolse saus
Raita Yoghurtdipsaus
Tomatenrougail
NAGERECHTEN
Chocolademousse met steranijs
Rijstpap met rozenconfit
Appel Malpua
Papappel Halwaa
Roomijs van Belgische chocolade en praliné
Payasam - Pudding van groene linzen en kokos
Crème brûlée met rode rijst en jackfruit
Masalatheemousse
COCKTAILS
Monsoon
Rose-e-tini
Pondi Chéri Mon Amour
Coco passion
Liquid Gold
Red Dragon
Indian Cosmopolitan
Kama Sutra
Tamarind Martini
French Connection
Advertentienummer: m2239334775
Populaire zoektermen
wannee kookboek in Kookboekenkeijner kookboek in Kookboekensnelkookpan kookboek in Kookboekenkookboek amsterdamse huishoudschool wannee in Kookboekenleffe kookboek in Kookboekenoma keasberry in Kookboekenblauw kookboek in Kookboekenairfryer kookboekla place kookboeksterk in de keuken kookboek in Kookboekenindorock kookboekcon amore kookboek in Kookboekenmargriet kookboekKookboeken in Boekendiscus voer diepvriessoepketelpalkia v star goldgroene vitrageoral b duonike off white kidsbluetooth headset in Oordopjesopel vectra c in Auto-onderdelenboerderij dieren in Boekenkofferbak w205 in Auto-onderdelen