Escoffier - Kookboek van de klassieke keuken

€ 350,00
Verzenden
Thuisbezorgd via PostNL voor € 6,95
890sinds 28 mar. '25, 18:29
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
KeukenFrankrijk
Jaar (oorspr.)2006
AuteurAuguste Escoffier
TypeVoorgerechten en Soepen, Hoofdgerechten, Taart, Gebak en Desserts

Beschrijving

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nederlands
Hardcover
9789061944294
Druk: 7
september 2006
1024 pagina's

Boek is ongelezen/ongebruikt; eerste schutblad ontbreekt

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Het Kookboek Van De Klassieke Keuken

Dit boek is de eerste complete Nederlandse vertaling van het standaardwerk 'Le Guide Culinaire' (1920), geredigeerd door de Nederlandse culinaire grootmeester Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern.

Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. In zijn inleiding legde Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. ''Ik heb er'', zo schreef hij ''geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alle dag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen''.

Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt. De naam Escoffier behoeft nauwelijks introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam.

Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 'le Guide Culinaire', waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks. Daarnaast schreef hij een tweede boek: 'Ma Cuisine'. Ook voor amateur-koks kwam er aldus een standaardwerk voorhanden met een totaaloverzicht van de klassieke keuken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GRAAG ALLEEN REAGEREN ALS JE OOK ECHT GEÏNTERESSEERD BENT

OP BERICHTEN MET ONZINBIEDINGEN REAGEER IK NIET!

Verzenden altijd via postNL (met track en trace code) zowel binnen Nederland als naar België.
Verzenden is op eigen risico, ik ben niet aansprakelijk als er iets misgaat met een zending.
Artikelen worden altijd stevig en vakkundig verpakt zodat er geen kans is op transportschade.

Ik werk niet met betaalverzoeken - gelijk oversteken - kopersbescherming of direct kopen.

Als je een artikel wil kopen ontvang ik graag je naam- en adresgegevens.
Daarna ontvang je de betalingsgegevens.

Zodra de betaling binnen is reserveer ik het artikel direct voor je.
Per omgaande ontvang je de track en trace code en een afbeelding van de pakketzegel.

KIJK OOK EENS BIJ MIJN ANDERE ADVERTENTIES

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Advertentienummer: m2251041907