Boer & Kok, Colette Comins€ 15,00
Kenmerken
Beschrijving
Gelati d'Italia
Tongstrelende recepten van de ambachtelijke ijsmakers van Italië
Nederlands, Hardcover, december 2007, 159 pagina's, boek is ongelezen. Prachtige foto’s, heerlijke recepten, persoonlijke beschrijvingen.
Losse omslag en enkele hoekjes iets beschadigd, zie foto’s.
Omschrijving
Hoorntjes overladen met zacht smeltende, kleurrijke bolletjes in hemelse smaken, verfrissende granita's, overweldigende en extravagante bombe glacée's – deze bevroren verrukkingen zijn niet toevallig ontstaan. Veel culturen hebben de uitvinding van het ijs geclaimd, maar gelati, sorbette, granite en nog veel meer zoete lekkernijen uit de vriezer zijn allemaal tot in de perfectie uitgewerkt in Italië. Gelati d'Italia richt zich dan ook op de speficiek Italiaanse origine van de allerlekkerste koude nagerechten ter wereld.
Naast klassieke en moderne recepten voor tal van ijsgerechten – van een goddelijk delicate perensorbet en een intense espressogelato tot de meest weelderige zucotto (een zoeternij van cake gedrenkt in alcohol en gevuld met chocolade- en hazelnootijs) – onderzoekt Gelati d'Italia de fascinerende geschiedenis, de mensen en de plekken die de Italiaanse 'ijservaring' uniek maken.
Dit boek met verbluffend mooie foto's van Jean Cazals (bekend van o.a. Jamie Oliver's The Naked Chef) en makkelijk te volgen instructies (een ijsmachine is niet altijd noodzakelijk) rechtvaardigt de heersende populariteit van ijs als het meest troostrijke eten ter wereld.
Tongstrelende recepten van de ambachtelijke ijsmakers van Italië
Nederlands, Hardcover, december 2007, 159 pagina's, boek is ongelezen. Prachtige foto’s, heerlijke recepten, persoonlijke beschrijvingen.
Losse omslag en enkele hoekjes iets beschadigd, zie foto’s.
Omschrijving
Hoorntjes overladen met zacht smeltende, kleurrijke bolletjes in hemelse smaken, verfrissende granita's, overweldigende en extravagante bombe glacée's – deze bevroren verrukkingen zijn niet toevallig ontstaan. Veel culturen hebben de uitvinding van het ijs geclaimd, maar gelati, sorbette, granite en nog veel meer zoete lekkernijen uit de vriezer zijn allemaal tot in de perfectie uitgewerkt in Italië. Gelati d'Italia richt zich dan ook op de speficiek Italiaanse origine van de allerlekkerste koude nagerechten ter wereld.
Naast klassieke en moderne recepten voor tal van ijsgerechten – van een goddelijk delicate perensorbet en een intense espressogelato tot de meest weelderige zucotto (een zoeternij van cake gedrenkt in alcohol en gevuld met chocolade- en hazelnootijs) – onderzoekt Gelati d'Italia de fascinerende geschiedenis, de mensen en de plekken die de Italiaanse 'ijservaring' uniek maken.
Dit boek met verbluffend mooie foto's van Jean Cazals (bekend van o.a. Jamie Oliver's The Naked Chef) en makkelijk te volgen instructies (een ijsmachine is niet altijd noodzakelijk) rechtvaardigt de heersende populariteit van ijs als het meest troostrijke eten ter wereld.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Advertentienummer: m2299693354241sinds 14 aug. '25, 17:41
Populaire zoektermen
Kookboekenoude kookboekengino d acampogrand italia kookboektime life kookboekenslowcooker kookboekenkookboeken gezochtculinaria italiaoude kookboekengrand italia kookboekindische kookboekenkookboekenindonesische kookboekenjumbo kookboekenariana grande positions in Cd's | Popheta in Kachelsnail drill in Uiterlijk | Cosmetica en Make-uphorse club adventures in Games | Nintendo Switchjan zijlstra in Godsdienst en Theologieedam kaas in Politiek en Maatschappijsuzuki vstrom 1000 in Accessoires | Overigecondensdroger utrecht in Wasdrogersyves saint | ysl | yvessaintlaurent in Modeseat leon in Trekhaken