Walter Pichler 1e druk 1971 Gesigneerd!€ 45,00
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
TypeOverige typen
KeukenNederland en België
Jaar (oorspr.)1999
AuteurPeter Klosse
Beschrijving
Smaak is een begrip dat voor velerlei uitleg vatbaar is, want, "over smaak valt niet te twisten".
Maar smaakprocessen zijn wel degelijk objectief te benoemen en uitgebalanceerde wijn/spijscombinaties zijn vooraf goed te bepalen. Daarvoor moet eerst begrip van smaak worden aangeleerd: de mondbeleving, een hoog of laag smaakgehalte, de complexiteit en het smaaktype; begrippen die in dit boek duidelijk worden uitgelegd met informatie over smaakinvloeden en smaakreacties. Wat zijn de voorwaarden voor goede combinaties?, de volgorde van gerechten, de diverse kooktechnieken die de smaak bepalen, het belang van sauzen en garnituren en de beheersing van tijd en temperatuur.
Veel aandacht ook voor de diverse druivensoorten, terroir, vinificatie enz.
Afgesloten wordt met een aantal recepten waarmee de voorgaande theorie getoetst kan worden aan de praktijk.
Van elk basisproduct een serie recepten met omschrijving van het smaakprofiel en adviezen voor passende wijnen.
Peter Klosse is eigenaar van Hotel De Echoput in Apeldoorn en oprichter van de Academie voor Gastronomie.
Klosse benadert de begrippen smaak en proeven op een wetenschappelijke manier. Met een literatuuropgave, een alfabetische receptenregister en trefwoordenregister op tekst.
Ook prima bruikbaar voor opleidingen en voor gastronomisch geïnteresseerden.
Samenstelling Peter Klosse en recepten Theus de Kok.
Hardcover uitvoering, gebonden, 222 bladzijden.
Het boek is in nieuwstaat. Er is niet in geschreven.
Uitgeverij: Tirion.
Verzendkosten bedragen 4,25 euro en zijn voor de koper.
Maar smaakprocessen zijn wel degelijk objectief te benoemen en uitgebalanceerde wijn/spijscombinaties zijn vooraf goed te bepalen. Daarvoor moet eerst begrip van smaak worden aangeleerd: de mondbeleving, een hoog of laag smaakgehalte, de complexiteit en het smaaktype; begrippen die in dit boek duidelijk worden uitgelegd met informatie over smaakinvloeden en smaakreacties. Wat zijn de voorwaarden voor goede combinaties?, de volgorde van gerechten, de diverse kooktechnieken die de smaak bepalen, het belang van sauzen en garnituren en de beheersing van tijd en temperatuur.
Veel aandacht ook voor de diverse druivensoorten, terroir, vinificatie enz.
Afgesloten wordt met een aantal recepten waarmee de voorgaande theorie getoetst kan worden aan de praktijk.
Van elk basisproduct een serie recepten met omschrijving van het smaakprofiel en adviezen voor passende wijnen.
Peter Klosse is eigenaar van Hotel De Echoput in Apeldoorn en oprichter van de Academie voor Gastronomie.
Klosse benadert de begrippen smaak en proeven op een wetenschappelijke manier. Met een literatuuropgave, een alfabetische receptenregister en trefwoordenregister op tekst.
Ook prima bruikbaar voor opleidingen en voor gastronomisch geïnteresseerden.
Samenstelling Peter Klosse en recepten Theus de Kok.
Hardcover uitvoering, gebonden, 222 bladzijden.
Het boek is in nieuwstaat. Er is niet in geschreven.
Uitgeverij: Tirion.
Verzendkosten bedragen 4,25 euro en zijn voor de koper.
Advertentienummer: m230222895980sinds 21 aug. '25, 19:13
Populaire zoektermen
Kookboekenoude kookboekenvol smaak allerhandetime life kookboekenslowcooker kookboekenkookboeken gezochtoude kookboekenindische kookboekenkookboekenindonesische kookboekenpeter goossensjumbo kookboekenkookboekende smaak van decemberthaise vrouwen in Welzijn | Masseurs en Massagesalonsdouwe egberts verzameling in Blikkenprincess voetenbad in Persoonlijke-verzorgingsapparatuurhornby in Modeltreinen | Overige schalenemmeloord in Tafels | Eettafelsankh morpork in Blu-raywindsurf lt in Windsurfenradofin in Spelcomputers | Overigesauwerd in Fietsen | Oldtimersbomber jack dames in Jassen | Zomer