HAT TRICKS 80 Instant Makeovers - Terence TerryBieden
Zin in Zeeland - Een reis langs Zeeuwse smaakmakers
30sinds 8 jun. '25, 13:39
Bieden
Ophalen of Verzenden
Kenmerken
Beschrijving
Wat ontdek je als je door Zeeland reist met je smaak- en reukzintuigen op scherp?
Twee nieuwsgierige schrijfsters, Gees Gmelich Meijling-van Hemert en Marga Haas, ondernamen een culinaire zoektocht in hun eigen provincie. Zij bezochten vissers, boeren, wijn- en kaasmakers, fruit- en zeegroentetelers. Zij schoven, met modderlaarzen en al, aan in een toprestaurant, om te ontdekken hoe een chef-kok Zeeuwse traditie en vernieuwing in zijn menu verbindt. Zij spraken met een tarbotkweker die een hypermodern kweekbedrijf opzette aan de oevers van het Zeeuwse water. Zij proefden fruitsappen, bieren en wijnen, verse worst van eigen runderen en zilte hapjes uit de zee. De smaakpapillen van de schrijfsters werden aangenaam geprikkeld en de ogen geopend voor al het lekkers dat het Zeeuwse land en het Zeeuwse water te bieden hebben.
Tijdens hun zoektocht kwamen de schrijfsters tot de ontdekking dat er een nieuwe wereld van streekproducten aan het ontstaan is in Zeeland. Zeegroenten verbouwen op het land, proefprojecten in de schelpdiersector, eetbare bloemen waar restaurants uit de hele wereld op afkomen Meijling en Haas brengen deze nieuwe ontwikkelingen nauwgezet in kaart.
Zin in Zeeland bevat een schat aan informatie, verpakt in aansprekende interviews, vlotgeschreven achtergrondartikelen en korte tips. De talrijke fotos nemen de lezer mee op reis. Voor degene die zelf op pad wil, is een overzichtskaart opgenomen.
Paperback - 144 blz. - in nieuwstaat
Twee nieuwsgierige schrijfsters, Gees Gmelich Meijling-van Hemert en Marga Haas, ondernamen een culinaire zoektocht in hun eigen provincie. Zij bezochten vissers, boeren, wijn- en kaasmakers, fruit- en zeegroentetelers. Zij schoven, met modderlaarzen en al, aan in een toprestaurant, om te ontdekken hoe een chef-kok Zeeuwse traditie en vernieuwing in zijn menu verbindt. Zij spraken met een tarbotkweker die een hypermodern kweekbedrijf opzette aan de oevers van het Zeeuwse water. Zij proefden fruitsappen, bieren en wijnen, verse worst van eigen runderen en zilte hapjes uit de zee. De smaakpapillen van de schrijfsters werden aangenaam geprikkeld en de ogen geopend voor al het lekkers dat het Zeeuwse land en het Zeeuwse water te bieden hebben.
Tijdens hun zoektocht kwamen de schrijfsters tot de ontdekking dat er een nieuwe wereld van streekproducten aan het ontstaan is in Zeeland. Zeegroenten verbouwen op het land, proefprojecten in de schelpdiersector, eetbare bloemen waar restaurants uit de hele wereld op afkomen Meijling en Haas brengen deze nieuwe ontwikkelingen nauwgezet in kaart.
Zin in Zeeland bevat een schat aan informatie, verpakt in aansprekende interviews, vlotgeschreven achtergrondartikelen en korte tips. De talrijke fotos nemen de lezer mee op reis. Voor degene die zelf op pad wil, is een overzichtskaart opgenomen.
Paperback - 144 blz. - in nieuwstaat
Advertentienummer: m2277004563
Populaire zoektermen
capitool reisgidsenoude reisgidsennoorwegen capitool in Reisgidsenanwb goud reisgidsennoorwegen in Reisgidsen100 reisgidsenlonely planet italy in Reisgidsendominicus reisgidsencapitool mexico in Reisgidsenstreekpad in Reisgidsenlannoo reisgidsentrotter in Reisgidsenzuid limburg in Reisgidsenrik zaal in Reisgidsengraskarpers in Vijvervissentoyota naaimachine rs 2000 in Naaimachinesspiegel 120 x 200tuinbank opklapbaar in Tuinbankengeprcgas boilerstudenten in Verzamelenmotor bok in Motorenmanga box setlibelle patroon