Veilig voedsel 3e editie

€ 10,00
Ophalen of Verzenden
40sinds 4 mei. '25, 12:43
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
AuteurRoelina Dijk

Beschrijving

Huidige Studie boeken van HBO opleiding gezondheidszorg en welzijn.
Bekijk ook mijn andere advertenties voor meer studieboeken

Ondertitel: microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Taal: Nederlands; Vlaams

Aantal pagina's: 200

De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt.Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubbe...
Advertentienummer: m2264312199