LOU REED - TRANSFORMER

€ 35,00
Ophalen of Verzenden
5175sinds 10 sep. '23, 14:25
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw in verpakking

Beschrijving

LOU REED - TRANSFORMERTITLE

Side One

1. Vicious

2. Andy's Chest

3. Perfect Day

4. Hangin' Round

5. Walk On The Wild Side

Side Two

1. Make Up

2. Satellite Of Love

3. Wagon Wheel

4. New York Telephone Conversation

5. I'm So Free

6. Goodnight Ladies

"Transformer" is het tweede soloalbum van Lou Reed, uitgebracht in 1972. Het album is geproduceerd door David Bowie en Mick Ronson en wordt beschouwd als een van de beste werken uit Reeds solocarrière. Het album bevat enkele van zijn meest iconische nummers, waaronder "Walk on the Wild Side" en "Perfect Day".

"Transformer" is een combinatie van rock, pop en glamrock en heeft een invloed gehad op de muziekwereld van de jaren 70. Het album behandelt onderwerpen als drugs, seksualiteit en genderidentiteit, wat destijds vrij controversieel was.

Het album ontving lovende kritieken en wordt gezien als een van de beste albums aller tijden. Het wordt vaak genoemd als een invloedrijk werk voor latere artiesten en heeft bijgedragen aan het creëren van een hele nieuwe generatie van rock en popmuzikanten.

Op het album Transformer van Lou Reed spelen verschillende muzikanten mee. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bijdragers:

  • Lou Reed: zang, gitaar
  • Mick Ronson: gitaar, piano, achtergrondzang
  • Herbie Flowers: basgitaar, contrabas
  • John Halsey: drums
  • Klaus Voormann: basgitaar
  • Barry DeSouza: drums
  • Ronnie Ross: baritonsaxofoon
  • David Bowie: achtergrondzang

Mick Ronson was een belangrijke kracht achter het geluid van het album en heeft meegeschreven aan de nummers "Vicious", "Hangin' Round", "Perfect Day" en "Satellite of Love". Herbie Flowers speelde basgitaar op de hitsingle "Walk on the Wild Side". David Bowie, die een grote fan was van Lou Reed, zong mee op het nummer "Satellite of Love" en deed ook mee als achtergrondzanger op "Perfect Day".

Advertentienummer: a1491990166