Reparatie, revisie en onderhoud van vintage Hifi apparatuur

Op aanvraag
116334sinds 19 jan. '21, 11:25
Deel via
of

Kenmerken

ServiceGarantie
TypePlatenspelers, Stereo's of Versterkers

Beschrijving

Second Life Audio, making the past possible!

Second Life Audio is - al ruim tien jaar - gespecialiseerd in reparatie, revisie en restauratie van vintage versterkers en receivers. Vooral de Japanse merken van de jaren '60 tot zo'n beetje eind jaren '90, met bijzondere specialisaties in bepaalde merken en bepaalde apparaten, o.a. ook draaitafels (zie opsomming beneden).

Kwaliteit:
Bij al het werk wat Second Life Audio uitvoert geldt dat kwaliteit eerste prioriteit heeft; het gebruik van de juiste kwaliteit componenten, zeer nauwkeurig werken en het aanpakken van alle zaken die problematisch zijn of dat zouden kunnen worden.

Informatie:
Heeft u een vintage versterker of receiver met een probleem? Stuur dan een berichtje, dan krijgt u zo snel mogelijk antwoord en worden de diverse mogelijkheden met u doorgenomen.

Welke klachten?
Veel klachten over versterkers en receivers zijn vrij standaard, maar wat er aan gedaan moet worden om e.e.a. te verhelpen hangt met name af van de bouwperiode.

Revisie:
Kort gezegd; apparaten uit de jaren '60 en '70 zijn doorgaans nog wel te repareren bij problemen, maar om ze echt weer perfect klinkend en probleemloos werkend te krijgen is een complete revisie vrijwel altijd de aangewezen weg. Reparaties zijn mogelijk, maar vaak krijg je redelijk snel al weer met andere problemen te maken. Een revisie is een stukje kostbaarder dan een servicebeurt of een reparatie, daarom met name geschikt voor mensen die langdurig willen blijven genieten van de goede prestaties van hun apparaat, of ze er nu aan gehecht zijn of zich gewoon prettig voelen met een bijzonder apparaat met karakter uit een tijd die niet meer terug komt.

Servicebeurt:
Apparaten grofweg vanaf begin jaren '80 (met wat uitzonderingen) kunnen vaak ook nog gewoon met een grondige servicebeurt een flinke tijd mee. Dat scheelt in de kosten en de geluidskwaliteit en betrouwbaarheid is dan niet minder dan dat van een apparaat wat compleet gereviseerd is. Overigens geldt voor apparaten uit deze tijd wel dat een goede servicebeurt vaak kosteneffectiever is dan een reparatie, ook al zou dat laatste in eerste instantie wat goedkoper kunnen uitvallen.

Doorlooptijd:
Afhankelijk van de drukte na ontvangst rond de twee weken voor standaard reparaties en servicebeurten. Voor complete revisies vanaf twee weken, maar afhakelijk van complexiteit en verkrijgbaarheid onderdelen tot enkele maanden.

Afleveren/ophalen:
Standaard worden de apparaten bij Second Life Audio in Bennebroek aangeleverd. Aan huis ophalen en weer afleveren is in overleg in bepaalde gevallen of bij bijzondere projecten mogelijk.

Merken en apparaten:
Second Life Audio werkt niet aan alle merken en typen apparaten. Hieronder opgesomd zijn de merken en eventueel aparte apparaten die zonder meer welkom zijn. Heeft u nu een ander merk of apparaat met problemen? Stuur dan toch even een berichtje, mogelijk kan er toch aan gewerkt worden of kan er worden doorverwezen naar een bevriende collega met een specifieke specialisatie.

- Aaron
- Accuphase (bijzondere specialisatie)
- Acoustic Research
- Akai
- AMC
- Arcam
- Aring
- Audio Analogue
- Bose (versterkers)
- Cambridge Audio
- Cyrus (specialisatie in vintage One en Two)
- Denon (bijzondere specialisatie)
- Dynavox
- Dual (versterkers en receivers)
- Hafler
- Harman Kardon (bijzondere specialisatie, Amerikaans en Japans)
- Hegel
- Hitachi
- Jadis (buizenversterkers)
- JVC
- Kenwood
- Krell
- L&G
- Leak
- Linn (versterkers)
- Luxman (bijzondere specialisatie)
- Marantz (bijzondere specialisatie)
- Mark Levinson
- McIntosh
- Micromega
- Mitsubishi
- Musical Fidelity
- NAD
- Naim
- Nakamichi (versterkers)
- National Panasonic
- Onkyo (alleen vintage)
- Optonica
- Panasonic
- Perser
- Philips (Japanse periode, mono buizenblokken HF309 revisies)
- Pioneer (bijzondere specialisatie)
- Proton
- Quad
- Realistic
- Restek
- Revox
- Rotel
- Sansui (bijzondere specialisatie, ook buizen)
- Sanyo
- Scott
- Setton
- Sony (bijzondere specialisatie, ook VFET)
- Stemfoort
- Standard Radio Corp
- Sugden (bijzondere specialisatie in de oudste modellen)
- Tandberg
- Teac
- Technics (bijzondere specialisatie, ook (tangentiale) draaitafels)
- Uher
- van Medevoort
- Yamaha (bijzondere specialisatie)
Advertentienummer: m1655106942