Verse melk kefir korrels 50 gram voor 1 tot 1,5 liter€ 11,50
XXL kombucha Jun scoby for 2-3 liters + recipe &starter
€ 25,00
Ophalen of Verzenden
673sinds 16 feb. '25, 18:31
Beschrijving
This is the biggest scoby I have. It has been growing for a few months in a stable environment in the summer without disturbances.
The top part is nice and soft white and the bottom is ..... Rather different! A lot of loose stuff but that is the bottom (-;
It is 13 cm diameter and 3 cm thick.
So a DHL brievenbus pakket will be a thight fit (-;
This is suitable for a brew vessel like a glass jar with a tap so you can always pour new "food" on top and tap the liquid from the bottom.
This is always fed organic green tea and raw organic honey.
Including: starter liquid, recipe and if you come over to pick it up a live explanation.
More info in Dutch:
Jun scoby (ook Jun zwam of thee zwam of Jun kombucha zwam genoemd)
Let op! Dit is het broertje van de normale kombucha. De normale zwam ‘’voer’’ je met suiker en zwarte thee. Deze Jun zwam krijgt rauwe honing en groene thee te eten. De smaak is (in mijn beleving) zachter en verfijnder en daarbij heeft honing bacteriedodende eigenschappen.
Verschillende maten en prijzen zijn beschikbaar: zie onder.
Met deze scoby of zwam kun je zelf lekkere probiotische drank maken. Deze is lichtzuur, zoet of heel zuur, afhankelijk van hoe lang je de scoby laat staan. Hoe langer de drank fermenteert, hoe zuurder deze wordt).
SCOBY betekent Symbiotic Culture Of Bacteria & Yeast. Dit is een gelei-achtige dunne schijf die bovenop de fermentatie drank ligt.
De zwam krijgt de vorm en grootte van je pot. Dus als je een smalle ronde pot hebt, wordt de nieuwe scoby automatisch smal en rond. De scoby drijft op de drank en neemt de vorm aan van de pot. Hoe langer deze stilstaat, hoe dikker deze wordt.
De jun scoby ‘’eet’’ de honing en de thee uit de starter vloeistof en zet deze om naar Jun the of kombucha. Zonder jun scoby kun je geen jun drank of jun thee of kombucha maken (althans, het kan wel maar dit is veel makkelijker). Vanwege het gebruik van thee, word het ook wel een jun thee zwam genoemd.
Ik werk alleen met 100% biologische groene thee en 100% biologische RAUWE honing, meestal van het merk de Traay.
Als je de scoby goed verzorgd groeit deze verder en kun je zelf meer kombucha maken.
Scoby van klein en dun 10 gram
Tot 500 gram genoeg voor 1.5-2 liter kombucha.
Gebruiksaanwijzing in het kort (recept op papier zit erbij): Eens per drie tot zes weken: Scoby in de pot met wat startervloeistof of Jun thee van de vorige keer Groene thee 10 minuten koken en laten koelen (of koud water erbij) Honing erbij Goed Mengen bij de scoby doen
Prijzen voor de verschillende gewichten:
Uiteraard kun je grotere scoby’s in minder vloeistof leggen: jouw kombucha is dan eerder klaar.
Hoe lang moet het fermenteren?
Het kan tussen 5 dagen en een maand, afhankelijk van je smaak.
The top part is nice and soft white and the bottom is ..... Rather different! A lot of loose stuff but that is the bottom (-;
It is 13 cm diameter and 3 cm thick.
So a DHL brievenbus pakket will be a thight fit (-;
This is suitable for a brew vessel like a glass jar with a tap so you can always pour new "food" on top and tap the liquid from the bottom.
This is always fed organic green tea and raw organic honey.
Including: starter liquid, recipe and if you come over to pick it up a live explanation.
More info in Dutch:
Jun scoby (ook Jun zwam of thee zwam of Jun kombucha zwam genoemd)
Let op! Dit is het broertje van de normale kombucha. De normale zwam ‘’voer’’ je met suiker en zwarte thee. Deze Jun zwam krijgt rauwe honing en groene thee te eten. De smaak is (in mijn beleving) zachter en verfijnder en daarbij heeft honing bacteriedodende eigenschappen.
Verschillende maten en prijzen zijn beschikbaar: zie onder.
Met deze scoby of zwam kun je zelf lekkere probiotische drank maken. Deze is lichtzuur, zoet of heel zuur, afhankelijk van hoe lang je de scoby laat staan. Hoe langer de drank fermenteert, hoe zuurder deze wordt).
SCOBY betekent Symbiotic Culture Of Bacteria & Yeast. Dit is een gelei-achtige dunne schijf die bovenop de fermentatie drank ligt.
De zwam krijgt de vorm en grootte van je pot. Dus als je een smalle ronde pot hebt, wordt de nieuwe scoby automatisch smal en rond. De scoby drijft op de drank en neemt de vorm aan van de pot. Hoe langer deze stilstaat, hoe dikker deze wordt.
De jun scoby ‘’eet’’ de honing en de thee uit de starter vloeistof en zet deze om naar Jun the of kombucha. Zonder jun scoby kun je geen jun drank of jun thee of kombucha maken (althans, het kan wel maar dit is veel makkelijker). Vanwege het gebruik van thee, word het ook wel een jun thee zwam genoemd.
Ik werk alleen met 100% biologische groene thee en 100% biologische RAUWE honing, meestal van het merk de Traay.
Als je de scoby goed verzorgd groeit deze verder en kun je zelf meer kombucha maken.
Scoby van klein en dun 10 gram
Tot 500 gram genoeg voor 1.5-2 liter kombucha.
Gebruiksaanwijzing in het kort (recept op papier zit erbij): Eens per drie tot zes weken: Scoby in de pot met wat startervloeistof of Jun thee van de vorige keer Groene thee 10 minuten koken en laten koelen (of koud water erbij) Honing erbij Goed Mengen bij de scoby doen
Prijzen voor de verschillende gewichten:
Uiteraard kun je grotere scoby’s in minder vloeistof leggen: jouw kombucha is dan eerder klaar.
Hoe lang moet het fermenteren?
Het kan tussen 5 dagen en een maand, afhankelijk van je smaak.
Advertentienummer: m2236073456
Populaire zoektermen
scoby kopenscobyzonnebloemolie in Levensmiddelenkombucha zwam kopengerookte paling in Levensmiddelenpartij in Levensmiddelenimker honing in Levensmiddelennutridrink in Levensmiddelenhoning in Levensmiddelenkombuchakefir in Levensmiddelenolijfolie marokko in Levensmiddelenkastanjes in Levensmiddelenverse walnoten in Levensmiddelentijdelijk huren zoetermeergietijzeren tuinstoelen in Tuinstoelenfauteuil panterprintford ka apeldoornschroeven kast in Ladekastensalomon langlaufschoenensandwichpanelen 120 in Platen en Panelenpiano arnhem in Piano'sphilips ac2887rugtas uil