Diverse Fietsonderdelen wielen, magura remmen, etcBieden
Beschrijving
Kefir 50 gram probiotica
Kefirkorrels
Het wordt gemaakt met een mengsel van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt.
De micro-organismen vormen tezamen met eiwitten en polysachariden gummiachtige, tussen 1 en 10 cm grote korrels. Deze groeien in de vorm van een bloemkool en bij kamertemperatuur worden ze in ongeveer 14 dagen dubbel zo groot. Vanwege dit "groeien" worden ze, al zijn ze niet plantaardig, ook wel kefir- of yoghurtplanten genoemd.
De kefirkorrels worden toegevoegd aan koe-, geiten-, schapen- of eventueel sojamelk, waardoor fermentatie optreedt. De optimale fermentatietemperatuur is 10°C tot 25 °C. De fermentatie duurt 2 à 4 dagen, afhankelijk van de temperatuur, hoeveelheid en de sterkte van de bacterieculturen. Bij hogere temperaturen zal de fermentatie sneller gaan. Het vet- en eiwitgehalte is afhankelijk van de gebruikte melk. De smaak van op deze wijze geproduceerde kefir varieert van seizoen tot seizoen, omdat de microflora zich aan de omgeving aanpast.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Veenendaal
133x bekeken
4x bewaard
Sinds 1 jun '25
Advertentienummer: m2274263655
Populaire zoektermen
bier fust 50 litergratis levensmiddelenLevensmiddelenkefirkorrelspartij levensmiddelenbierfust 50 literlevensmiddelenkoffie 500 gramgratis levensmiddelente koop levensmiddelenlevensmiddelen chocoladegezocht levensmiddelenkefirkorrelsbier fust 50 literLancia thema in Lanciawelkoop in Hand-tuingereedschapgispen zinn smart in Bureaustoelengratis raam in Kozijnen en Schuifpuienroze vloerbedekking in Stoffering | Vloerbedekkingyamaha o1v in Mengpanelenfeldfernsprecher in Militaria | Tweede Wereldoorlogrenault lpg in Renaultbureau urk in Bureausbopita bed in Kinderkamer | Bedden