Melkkefir korrels 50g

€ 7,00
Ophalen
50sinds 13 mei. '25, 16:25
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Melkkefirkorrels zijn kleine, zachte korrels die eruitzien als witte bloemkoolachtige bolletjes. Ze bestaan uit een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten die in een soort gel-achtige structuur leven (ook wel een symbiotische cultuur genoemd). Met deze korrels kun je melkkefir maken: een lichtzure, probiotische drank die lijkt op drinkyoghurt.


Hoe werken melkkefirkorrels?
Je doet ze in (koe-, geiten- of plantaardige) melk en laat dit bij kamertemperatuur 24-48 uur staan. In die tijd fermenteren de korrels de melk:


  • Lactose (melksuiker) wordt omgezet in melkzuur
  • Er ontstaan goede bacteriën en een beetje koolzuur (en soms een mini beetje alcohol)
  • De melk wordt dikker en zuur van smaak



Waarom drinken mensen melkkefir?
Omdat het:


  • Goed is voor de darmen (veel probiotica)
  • Helpt bij de spijsvertering
  • Je weerstand kan versterken
  • En sommige mensen vinden het gewoon lekker
Advertentienummer: m2267782422