Springvorm

€ 2,00
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 4,95 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
161sinds 13 apr. '25, 14:38
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
TypeBakvorm
Bestemd voorTaarten

Beschrijving

Een vrolijke hartvormige springvorm. Inhoud vergelijkbaar met een springvorm van 24cm. Maak bijvoorbeeld een taart voor je trouwdag of om je liefste vriendin te vieren.  Wat dacht je van een kardemomcake? Die is bij mijn vrienden altijd favoriet. Kardemomcake met roomkaasglazuur
Ingrediënten:
Voor de cake:
175 g boter op kamertemperatuur
2 el halfvolle melk (ik doe meestal een scheutje, zo nauw komt dat niet)
200 g witte of lichte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
3 tl gemalen kardemom (met een goeie kop erop)
1 zakje vanillesuiker
Voor het glazuur:
1 bakje mascarpone
Poedersuiker
Limoensap

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vorm in met wat boter. Ik doe meestal ook een papiertje
op de bodem.
2. Klop de boter en melk in luchtig met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix nog even. Klop
daarna één voor één de eieren erdoor.
3. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en meng met de kardemom en vanillesuiker.
Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig door het botermengsel.
4. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de cake in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar; gaar is
hier een belangrijk criterium. Neem uit de oven en laat 15 min. in de bakvorm afkoelen. Stort de
cake op een rooster en laat nog verder afkoelen.
5. Meng voor het glazuur de mascarpone met poedersuiker en limoensap. Vooral niet teveel roeren
anders wordt ie slap. Voor de juiste verhoudingen moet je tussendoor even proeven of ie zoet/zuur
genoeg is.
6. Doe het glazuur pas op de cake als die is afgekoeld anders smelt het. Simpelweg erbovenop
kwakken is al goed of je kunt het wat eleganter als een laagje ertussenin smeren. Misschien nog
garneren met iets lekkers. Wees creatief.
Advertentienummer: m2256948790