Kachel | haard ventilator 2 / 3 / 4 bladen | 50 - 70 graden

Zie omschrijving
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 7,90
15472364sinds 20 sep. '22, 12:31
Deel via
of

Kenmerken

TypeVrijstaand
ConditieNieuw

Beschrijving

Leverbaar in volgende modellen:


* 2 bladen - 70 graden € 33,95

* 3 bladen - 50 graden € 33,95
* 3 bladen - 70 graden € 32,95 
* 4 bladen - 50 graden € 35,95
* 4 bladen - 70 graden € 32,95 


Specificaties:

 

• Kachelventilator / haardventilator / blower voor een betere warmteverdeling in huis
• Stroomloos, als zelfvoorzienende aandrijving door warmte van kachel
• Temperatuurbereik 50°C tot 350°C
• Bespaart brandstofmateriaal
• 2 bladen / 3 bladen / 4 bladen
• besparing 15%-20% ( pellet kachel / openhaard / allesbrander / houtkachel / gaskachel etc. )

 

 

De kachelventilator is de perfecte aanvulling op uw open haard omdat het zorgt voor een snellere warmteverdeling. Vooral in ruime ruimtes kan het lang duren voordat de warmte gelijkmatig verdeeld is, omdat warme lucht naar boven stijgt en zich vanaf daar alleen maar verder verspreidt. Het kan even duren voor een ruime woonkamer aangenaam verwarmd is. Met de kachelventilator grijpt u in op de warmteverdeling, omdat de ventilator de warmte die uit de open haard ontsnapt rechtstreeks in de kamer afvoert via de drie bladen en de bijbehorende rotatie.

 

 

Het is niet nodig om elektriciteit van buitenaf aan de ventilator toe te voegen, omdat deze zelf produceert. Omdat het een thermo-elektrische ventilator is die op de schoorsteen wordt geplaatst en die de stroom genereert door het temperatuurverschil van de ventilator boven en ventilatorbodem. Het begint te bewegen zodra de onderkant van de ventilator een temperatuur van 50-70 °C heeft bereikt.

 

 

Het kan worden gebruikt tot een maximale oppervlaktetemperatuur van 350 °C. In tegenstelling tot conventionele ventilatoren is dit product ontworpen voor gebruik bij dergelijke hoge temperaturen. Een normale ventilator zou smelten, zou een stroomaansluiting nodig hebben en zou te veel luchtstroom hebben. Dit is niet het geval bij de kachelventilator, die een aangenaam lichte luchtstroom heeft van 120 – 140 cfm. Voor een beter overzicht van de temperaturen is monitoring met schoorsteenthermometer aan te raden (niet inbegrepen).

 

 

Dankzij de rotatie van de ovenventilator circuleert de warme lucht en verhoogt de opbrengst van thermische energie. Door de meer gerichte verdeling van warme lucht hoeft de kachel niet zoveel gestookt te worden en bespaar je brandhout. Dienovereenkomstig scoort de kachelventilator met zijn snelheid in warmteverdeling, met zijn efficiëntie in verwarming, met zijn zuinigheid in brandstofmaterialen en met het feit dat hij geen extra middelen nodig heeft voor zijn werking.

 

Opmerking:


Vooral bij kleinere kachels is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de positionering niet dicht bij de ovenpijp kan worden gedaan vanwege de kleine beschikbare ruimte. Als de ventilator niet kan draaien op de geselecteerde installatie locatie, moet de positie worden gewijzigd. Want de warme lucht kan alleen worden verdeeld door te draaien.


----------------------------------------------------

www.123world.nl
De Ee 124
9201BK Drachten
KVK: 01112549

---------------------------------------------------

Bestellen kan via onderstaande link


Advertentienummer: a1451101883