Kenmerken

Conditie
Gebruikt

Beschrijving

pastamachine

Deeg maken

Meng 200 g bloem (tipo 00) met 2 eieren en een snuf zout. Kneed 8–10 minuten tot het deeg glad en stevig is. Laat het 20–30 minuten rusten in folie.
Deeg voorbereiden

Snijd het deeg in 2–4 stukken. Druk elk stuk plat met de hand tot een dikke plak.
Uitrollen – gladde rollen

Zet de pastamachine op de breedste stand.
Draai het deeg erdoor. Vouw de lap dubbel en haal hem opnieuw door de machine.
Herhaal dit 4–5 keer tot het deeg soepel en egaal is.
Daarna steeds één stand dunner totdat de lap de gewenste dikte heeft (meestal stand 5–6).
Laten drogen

Leg of hang de lappen 5–10 minuten te drogen. Ze moeten niet hard worden, alleen minder plakkerig.
Snijden tot spaghetti

Zet de machine op de spaghettisnijder.
Draai de deeglap er rustig doorheen. Bestuif licht met bloem zodat het niet plakt.
Koken

Breng een ruime pan water met zout aan de kook.
Kook verse spaghetti ongeveer 2–3 minuten.
Afgieten, saus erbij, klaar.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Eindhoven
72x bekeken
2x bewaard
Sinds 23 nov '25
Advertentienummer: m2337279711