Arc’teryx replica’s, zo herken je ze!

Zie omschrijving
Verzenden
Verzenden voor € 0,01
50732sinds 18 feb. '25, 13:16
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
TypeKleding

Beschrijving

Beste geïnteresseerde,

Zelf ben ik al langer fan van Arc’teryx en heb ik inmiddels al een aantal jassen van dit merk in bezit. Er verschijnen tegenwoordig steeds meer replica’s die voor de niet kenner misschien lastig te onderscheiden zijn, vandaar dat ik even een advertentie maak met mijn ervaring over originele jassen en de replica’s die ik voorbij heb zien komen zodat je minder snel opgelicht zult worden. :)

Kopersbescherming : Vinted vs. marktplaats :

Let er even op dat oplichting via marktplaats makkelijker is dan via vinted. De kopersbescherming van markplaats dekt geen replica’s, die van vinted (die er automatisch bij zit) dekt deze wel. Als iemand dus foto’s van een echte heeft geplaatst en je vervolgens een replica opstuur in de zelfde maat en kleur heb je al wel een uitdaging. Kies dus bij voorkeur voor ophalen of zorg er voor dat je er echt zeker van bent dat je de verkoper vertrouwd. Als je via vinted een replica binnen krijgt maak je gewoon een melding (binnen 48 uur na ophalen van de zending) en stuur je hem gemakkelijk terug.

Prijs :
Aller eerst check ik de prijs vaak, lijkt deze te mooi om waard te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Zelf heb ik een keer een Alpha SV kunnen kopen voor 250.- wat belachelijk goedkoop is maar over het algemeen gaan dat soort dure jassen niet weg voor zo’n prijs.

Afwerking :
Ook wil je de afwerking van de jas checken, replica’s zijn vaak makkelijk te herkennen aan hun slechte afwerking. Arc’teryx staat bekend om zijn perfecte afwerking. Als je losse draadjes, slecht afgewerkte naden of scheve logo’s/teksten tegen komt zegt dat vaak al genoeg (zie foto’s).

Gore-Tex :
Hoewel het wel op het label en op de jas vermeld staat zijn replica’s niet gemaakt van echt gore tex, het gaat hier om goedkope synthetische stof met een water afstotende behandeling zodat het lijkt alsof het echt gore tex is. Dit materiaal ademt echter niet wat je direct zult merken als je er een draagt. Het is alsof je een plastic zak draagt waardoor je meteen zult gaan zweten en het warm zult krijgen. Geloof dus niet de mooie woorden van de verkoper. Als ik ‘gore tex’ op een vuilniszak plak betekent het niet meteen dat hij van gore tex is gemaakt. Er komt wellicht geen water door heen maar ademt natuurlijk voor geen meter. Je betaal meer voor echt gore tex omdat je de optimale balans hebt tussen het wel kunnen ademen van de stof terwijl het nog wel water afstoot.

Het label :
Aan de labels buiten de jas of aan het waslabel kun je vaak ook wel zien dat het gaat om een replica. Ik let zelf vaak op het buitenste label waar vaak ‘goretex paclite’ op staat, een Alpha SV of een Beta AR zijn origineel gemaakt van Gore-Tex pro, als er een kaartje aan hangt waarop iets anders wordt vermeld zegt dat een hoop.

In de linker binnen zak vind je bij Arc’teryx jassen een waslabel, daarop staat vaak (bij sommige oudere modellen niet trouwens) de naam van het model. Als het model dat je koopt een Beta LT is en er staat Alpha SV in klopt er ook iets niet natuurlijk. Verder is het me opgevallen dat het waslabel vaak vaal/wazig gedrukt is, niet met dikke zwarte letters dus. Let daar ook even op.

De maat : De maten van replica’s kloppen vaak ook niet, Arcteryx jassen vallen true to size of iets groter zodat er ruimte is voor extra lagen onder de jas. Als een jas maat L zegt en valt als M of S zegt dit vaak al een hoop.

Aankoopbewijs :
Vraag eventueel naar een aankoopbewijs. Zo kun je zien of de jas van een officiele winkel als de Bever komt. MAAR LET OP : een aankoop bewijs zegt nog niet alles, er gaan ook valse aankoopbewijzen rond dus checkt dit altijd in combinatie met de bovengenoemde punten.

De adverteerder:
Vaak zijn accounts die replica’s verkopen pas net in de lucht of hebben deze geen recensies. Het hoeft niet alles te zeggen maar ook een net aangemaakt account kan duiden op een niet helemaal te vertrouwen verkoper. Let ook even op adverteerders die meerdere (van de zelfde) jassen/handschoenen/mutsen aanbieden (in verschillende maten), dit is vaak ook best wel verdacht.

Bepaalde types jassen die vaak nep zijn :
Alpha SV, Beta LT, Macai. Let dus even extra op als je zoekt naar een van deze types.

Check deze dingen even voor je een jas koopt waardoor je wellicht kunt voorkomen dat je wordt opgelicht! :)

Groetjes,

Jason
Advertentienummer: m2236670319